Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Klasikinė / Šiuolaikinė > Onutės Narbutaitės autorinis koncertas Vienoje
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2015-03-23

Onutės Narbutaitės autorinis koncertas Vienoje [Klasikinė / Šiuolaikinė]




Nuotrauka: Astrid Ackermann

Kovo 27 d. Vienoje, Muzikos ir atlikėjiškųjų menų universiteto Josepho Haydno salėje
(pagrindinėje universiteto salėje) įvyks autorinis Onutės Narbutaitės koncertas. Koncertą organizuoja Vienos universiteto Kompozicijos ir elektroakustikos institutas.

 

Koncerto programoje: „Vijoklis“ dviem fortepijonams, „Monograma“ mušamųjų ansambliui, „Winterserenade“ ir „Mozartsommer“ kameriniams ansambliams, ir „Melodija Alyvų sode“ dviem styginių kvartetams ir trimitui. Atlikėjai: Webern Ensemble Wien, vadovas Jean-Bernard Matter, bei Vienos universiteto studentai.

 

Koncerto metu vyks pokalbis su kompozitore, kurį moderuos universiteto profesorius Tudor Saveanu, o kitą dieną, kovo 28 d., rengiamas ilgas, beveik 6 val. trukmės susitikimas, kuriame ji supažindins su keliais didesnių apimčių ir sudėčių savo darbais.

 

Šia proga universiteto laikraščiui „Kunsträume“ muzikologas Andreas Holzer parengė interviu su Onute Narbutaite. Taip pat šia proga Vienos kultūros radijas Stephansdom jau transliavo kelias laidas su kompozitorės muzika.

 

Onutė Narbutaitė – viena iš dažniausiai pasaulyje atliekamų lietuvių kompozitorių. Paskutinis jos autorinis koncertas surengtas 2013 m. Londone, anksčiau jos autoriniai koncertai vyko Giorlice 2006 m. ir Miunsteryje 2005 m. (neskaičiuojant koncerto trukmės oratorinių kūrinių atlikimų – bent penkių Vokietijoje ir Lenkijoje). Simfoninę jos muziką atlieka daug užsienio orkestrų – Bavarijos radijo simfoninis orkestras, Sinfonia Varsovia, Valstybinis Brandenburgo orkestras, Lenkijos radijo nacionalinis simfoninis orkestras, Basel Sinfonietta, Berno simfoninis orkestras, Turku filharmonijos orkestras, Hradec Kralovės filharmonijos orkestras, Krokuvos muzikos akademijos simfoninis orkestras, Sinfonietta Cracovia. Neseniai dirigentas Sakari Oramo su BBC simfoniniu orkestru savo iniciatyva padarė Narbutaitės kūrinio „La barca“ studijinį įrašą. Žurnalisto paklaustas, kam iš šiuolaikinės muzikos srities jis itin norėtų skirti laiko su šiuo orkestru, Oramo atsakė:

 

„Mes ir taip darome daug, ir šiuolaikinė muzika dabar yra tokia plati sritis. Tačiau ką tik padarėme išties įdomaus lietuvių kompozitorės Onutės Narbutaitės kūrinio studijinį įrašą. Ji nuostabiai rašo orkestrui, ten gali išgirsti fantastiškų dalykų. Šį įrašą dar reikės transliuoti (įrašą jau transliavo BBC 3 radijas vasario 18 d. – red. past.). Įdomūs dalykai dedasi Baltijos šalyse, puiku.“

 

LMIC inf.
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).