Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Arturo Bumšteino kompaktinėje plokštelėje – „nuosavo Bairoito“ vizija
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-02-11

Arturo Bumšteino kompaktinėje plokštelėje – „nuosavo Bairoito“ vizija [Klasikinė / Šiuolaikinė]


2010 metų pavasarį, Amsterdame vykusioje meno mugėje „Kunstvlaai“, startavo Arturo Bumšteino projektas „My Own Private Bayreuth“, kuris ką tik įsikūnijo į olandų galerijos „HotelMariaKapel“ išleistą kompaktinę plokštelę.

 

Šis projektas gimė iškart po to, kai kompozitorius, kreipęsis į Bairoito festivalio organizatorius dėl bilietų, gavo oficialų atsakymą (kurio reprodukciją galima rasti CD dėžutėje), jog laimė patekti į festivalį nusišypsos tik po devynerių metų. Toks kultūrinis superelitiškumas ir tapo šio projekto inspiracija.

 

Garso medžiaga šiam leidiniui buvo kaupiama improvizuotoje įrašų studijoje, kuri buvo įsikūrusi minėtosios meno mugės metu. Joje visą savaitę buvo susitikinėjama su įvairiais muzikantais ir įrašinėjami jų grojami Wagnerio kūrinių fragmentai.

 

Šiuo metu Arturas Bumšteinas ruošia gyvą koncertinę šio projekto versiją.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).