Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Kaune apdovanoti kūrinių karilionui konkurso laureatai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-11-05

Kaune apdovanoti kūrinių karilionui konkurso laureatai [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lapkričio 5 d. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, iš muziejaus bokšto skambant Kauno kariliono varpams, paskelbti naujų kūrinių karilionui arba aukštam balsui ir karilionui konkurso laureatai. Jais konkurso komisijos sprendimu tapo kompozitoriai Jonas Tamulionis, Algirdas Martinaitis ir Feliksas Bajoras. Kompozitoriai apdovanoti diplomais ir piniginėmis premijomis.

 

Konkursą 2011 m. pavasarį inicijavo šiuolaikinės muzikos festivalis „Iš arti“, siekdamas turtinti repertuarą šiam specifiniam instrumentui naujais lietuvių autorių kūriniais. Konkurso sąlygose buvo nurodoma, kad jame gali dalyvauti tik specialiai konkursui sukurti kūriniai, kurių pageidaujama trukmė neturėtų viršyti 5 minučių.

 

Iš viso konkursui buvo sukurta 11 miniatiūrų įvairioms sudėtims (sopranui arba mecosopranui ir vienam arba dviem karilionininkams): „Rudens susimąstymas“ (Vaida Striaupaitė–Beinarienė), „Ieškojau tavęs“, „Permatomas“ (Algirdas Klova), „Šešėlių lietus“ (Liauda Vaitkūnaitė), „Užkalbėjimai“ (Rita Mačiliūnaitė), „Iš Urantijos knygos“ (Feliksas Romualdas Bajoras), „Dovydo psalmė“ (Kristina Vasiliauskaitė), „Varpų haiku“ (Jonas Tamulionis), „Valandos“ (Antanas Kučinskas), „Sanctus“ (Laurynas Vakaris Lopas), „Bartulux“ (Algirdas Martinaitis).

 

Kūrinius vertino kompozitorius ir karilionininkas Giedrius Kuprevičius, karilionininkas Julius Vilnonis, muzikologas Linas Paulauskis ir solistė Gintarė Skerytė.

 

Visus konkurse dalyvavusius kūrinius kartu su premijuotaisiais 16-ojo festivalio „Iš arti“ koncerte „Varpai“ atliko Giedrius Kuprevičius, Julius Vilnonis ir Monika Kaźmierczak (karilionas), dainininkės Skaidra Jančaitė (sopranas) ir Saulė Šerytė (mecosopranas).

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).