Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Vladimiras Tarasovas Londono džiazo festivalyje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-11-10

Vladimiras Tarasovas Londono džiazo festivalyje [Džiazas]


Į rytoj, lapkričio 11 d. prasidedantį Londono džiazo festivalį šiemet specialiam projektui su šiuolaikinės muzikos ansambliu London Sinfonietta pakviestas Lietuvos džiazo perkusininkas Vladimiras Tarasovas.

 

Lapkričio 18 d. jis pasirodys bendroje programoje Written / Unwritten, kurioje kūrybinis perkusininko dialogas su garsiuoju šiuolaikinės muzikos ansambliu ir radikaliomis improvizacijomis garsėjančiu britų pianistu bei kompozitoriumi Matthew Bourne'u tirs ribas tarp užrašytos muzikos ir improvizacijos. Londono džiazo festivalio metu lapkričio 11-20 d. Londono Southbank (Queen Elisabeth bei Purcell salių fojė) taip pat veiks kartu su Vartų galerija pristatoma Vladimiro Tarasovo keturių videodarbų paroda „Garso žaidimai“.

 


Fragmentas iš Vladimiro Tarasovo

audiovizualinės instaliacijos „Gobustanas“

Parodoje „Garso žaidimai“ Vladimiras Tarasovas pristato savo videodarbus „Konsteliacija“ (2011), „Gobustanas“ (2009), „In between“ (2009) ir „Trečioji upė“ (2011), kuriuose menininkas atsigręžia į pirmaprades garso struktūras, ritmą, jų interakciją, visus šiuos universalius ritmus apipinant tam tikromis vizualiomis metaforomis. Vizualioji šių darbų pusė neperkrauta, tiksliai organizuojama, jose svarbus medžiagiškumas su visomis akustinėmis savybėmis. Menininkui būdingas subtilus santykis tarp garso ir tylos, jautrus laiko pojūtis, suvaldyta ir taupi vizualinė išraiška lemia meditatyvų žiūrovo santykį su kūriniu ir sukuria „perregimo neapčiuopiamumo“ pojūtį.

 

Vizualiųjų menų projektus – individualiai bei kartu su kitais menininkais (daugiausiai jų yra sukūręs su žymiu rusų dailininku Ilja Kabakovu) – Vladimiras Tarasovas kuria nuo 1991-ųjų. Surengė personalinių ir dalyvavo daugelyje grupinių parodų įvairiose pasaulio šalyse, dėstė Berlyno Podewill centre, Bremeno muzikos akademijoje bei Orleano, Diuseldorfo ir Vilniaus dailės akademijose. 2008 m. leidykla „Baltos lankos“ išleido Tautvydo Bajarkevičiaus sudarytą albumą „Vladimiras Tarasovas: tarp garso ir vaizdo“.

 

Projekto rengėjai: LR ambasada JK ir galerija Vartai, bendradarbiaujant su Lietuvos muzikos informacijos ir leidybos centru, Vilniaus ir Londono džiazo festivaliais bei Southbank Centre.

Pasirodymą festivalyje ir parodą remia LR kultūros rėmimo fondas.

 

Džiazo muzikantai iš Lietuvos nebe pirmą kartą dalyvauja šiame prestižiniame džiazo festivalyje. Pernai čia savo programą pristatė vieni pajėgiausių jaunosios kartos Lietuvos džiazo muzikantų – grupė „NuClear“ (Liudas Mockūnas - saksofonai, Dmitrijus Golovanovas - klavišiniai, Marijus Aleksa - būgnai). 2010 m. lapkričio 19-osios vakarą Londono Šiuolaikinio meno institute (ICA) Liudas Mockūnas ir Marijus Aleksa taip pat dalyvavo bendrame projekte su grupe iš Lydso „trioVD“, kurį koprodiusavo „Vilnius Jazz“ ir Londono džiazo festivalis.

 

Parengta pagal LR kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje informaciją

 

Vladimiras Tarasovas ir London sinfonietta:

Lapkričio 18 d. Purcell Room, Southbank Centre

Bilietai: £12 (+aptarnavimo mokestis), užsisakyti bilietus galima internetu.

 

Vladimiro Tarasovo paroda „Garso žaidimai“:

Lapkričio 11-20 d., Queen Elisabeth Hall fojė, Southbank Centre

Atidaryta kasdien, likus dviem valandoms iki koncerto.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).