Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuva dalyvauja pasaulinėje muzikos mugėje MIDEM 2012
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-01-25

Lietuva dalyvauja pasaulinėje muzikos mugėje MIDEM 2012


 

Sausio 28-31 dienomis Lietuva tradiciškai dalyvauja Kanuose (Prancūzija) jau 46-ąjį kartą rengiamoje mugėje MIDEM 2012 – svarbiausiame pasaulio muzikos industrijos metų įvykyje.

 

Muzikos informacijos ir leidybos centro kartu su VšĮ „Versli Lietuva“ organizuotame nacionaliniame stende dirbs Lietuvos muzikos industrijos atstovai. Savo produkciją bei paslaugas mugėje pristatys: CD/DVD/BLU-RAY gamintojai „BOD Group“ ir „BRD“, koncertinės organizacijos: Lietuvos nacionalinė filharmonija bei valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“, įrašų kompanija „Semplice“, grupė „KeyMono“ bei Lietuvos muzikos eksporto biuras.

 

MIDEM sukviečia daugiau kaip 7 000 muzikos profesionalų – leidėjų, prodiuserių, platintojų, festivalių rengėjų, muzikos agentūrų atstovų iš 80 pasaulio šalių. Kaip visuomet, šių metų MIDEM’e rengiama solidi konferencijų programa, daugybė koncertų ir vakarų, kurie paverčia šią mugę itin patrauklia susitikimų vieta ir nuolat primena, kad gera muzika skatina ir sėkmingą verslą.

 

Lietuvos muzikos eksporto biuras nacionaliniame stende pateiks įvairią informacinę medžiagą, reklaminių leidinių seriją – pop / roko muziką, elektroniką, džiazą, autentišką ir modernizuotą folklorą, klasikinę ir šiuolaikinę muziką pristatančius CD, DVD bei MILC išleistų kompaktinių plokštelių katalogą.

 

Specialiai šių metų mugei MILC išleido naują lietuvių pop/rock/electronica rinkinį „Note Lithuania“, kuriame, pasak bukleto tekstų autoriaus Ramūno Zilnio, skamba muzika "kartos, kuriai sovietinio mąstymo suvaržymai ir apribojimai tėra tik neaiškus vaikystės prisiminimas. Dauguma albume girdimų autorių studijuoja universitetuose, sugeria įtakas ir rengia pasirodymus Briuselio, Paryžiaus, Maskvos ar Londono klubuose. Juntamas naujų menininkų pajėgų įsiliejimas, kurie ne tik puikiai išmano naujausias muzikinių madų tendencijas, bet ir sugeba kurti naujus garsus.“ Tarp jų – tiek lietuviškosios pop, rock ir elektroninės muzikos senbuviai (pavyzdžiui, Alina Orlova, Jurga, Empti, Linas Adomaitis, Saulės kliošas, The Skys, Leon Somov, Jazzu, Mario & Vidis, Happyendless, Golden Parazyth), tiek nauji vardai ir naujos formacijos, jau pelniusios publikos bei kritikų palankumą ir dosnų dėmesį (KeyMono, mmpsuf, Left ׀ Right, Markas Palubenka, The Ball and Chain, Adomas).

 

Lietuvos nacionalinio stendo organizavimą mugėje MIDEM 2012 remia Lietuvos Respublikos kultūros rėmimo fondas bei Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra LATGA-A.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).