Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Jurgis Gaižauskas koncertų serijoje ir knygos puslapiuose Olandijoje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-03-20

Jurgis Gaižauskas koncertų serijoje ir knygos puslapiuose Olandijoje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


2010 m. lapkričio mėn. olandų rašytojas, meno renginių kuratorius Jan Brokken pradėjo didelę Baltijos šalių kompozitorių koncertų seriją, pavadintą „Baltijos sielos“. Joje Estijos muzikai atstovauja Arvo Pärt, Heino Eller, Ester Mägi, Latvijos – Pēteris Vasks, o Lietuvos – Jurgis Gaižauskas, kurio 90-osios gimimo metinės minimos šiemet. Aplankiusi koncertų sales, literatūros bei kultūros organizacijų centrus Amsterdame, Roterdame, Utrechte bei daugelyje kitų Olandijos vietų, užsukusi porą kartų ir į Belgiją, ši koncertų programa užbaigiama kovo 21 d., De Man kultūros centre Oostvoorne, pietų Olandijoje. Pastarajame koncerte skambės Jurgio Gaižausko Sonata Nr. 2, atliekama Ursulos Schoch (smuikas) ir Marcelio Wormso (fortepijonas), palydima Jano Brokkeno skaitomomis savo knygos ištraukomis.

 

2010 m. išleistai knygai tuo pačiu pavadinimu „Baltijos sielos“ (Baltische zielen) autorius rinko medžiagą nuo 1999 iki 2010 m., lankydamasis visose trijose Baltijos šalyse. Pasak recenzentų, ši knyga – tai kvapą gniaužianti kelionė po Baltijos šalių istorijos kataklizmus ir gyvybingą jų šiandienos tikrovę; tai nuostabi žinomų ir nežinomų Baltijos sūnų ir dukterų – menininkų, kultūros, visuomenės ir politikos veikėjų, istorijos herojų ir liudytojų – portretų galerija, jų gyvenimų istorijų pynė. Šalia tokių knygoje pristatomų Lietuvos kultūros ir istorijos figūrų kaip M. K. Čiurlionis, Jacques Lipschitz, Romain Gary, Vytautas Landsbergis, Loreta Asanavičiūtė – nemažai jos puslapių skirta ir Jurgio Gaižausko gyvenimui ir kūrybai.

 

LMILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).