Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > „Sugrįžimų“ festivalyje – Vykinto Baltako autorinis koncertas
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-04-03

„Sugrįžimų“ festivalyje – Vykinto Baltako autorinis koncertas [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Balandžio 10 d., antradienį, 18 val. Vilniaus rotušėje vyks XIV tarptautinio muzikos festivalio „Sugrįžimai“ koncertas, skirtas Vykinto Baltako kūrybai.

 


Astrid Ackermann nuotr.

Jau beveik dvidešimt metų svetur gyvenančio Vykinto Baltako (g. 1972) muzika dažniau skamba užsienyje negu Lietuvos koncertų salėse. Prie jo muzikos sklaidos nemažai prisideda ir aktyvi dirigento veikla, bendradarbiaujant su žymiausiais Vokietijos, Austrijos, Nyderlandų, Prancūzijos kolektyvais, tokiais kaip Bavarijos, Berlyno ir Kelno radijo simfoniniai orkestrai, „Deutsches Symphonie-Orchester Berlin“, „Ensemble Modern“, „Klangforum Wien“, Asko Ensemble, ir kt. Dažniau koncertuoti į Lietuvą kompozitorius ir dirigentas sugrįžta nuo 2009-ųjų, kai čia subūrė šiuolaikinės muzikos atlikimui atsidėjusius muzikus ir įkūrė Lietuvos ansamblių tinklą.

 

Pasak kompozitorės Veronikos Krausas, „Vykintas Baltakas yra lyg muzikinė Šecherezada. Jo muzika įtraukia ir nepaleidžia, nuolatos kartoja save pačią – kartais išsišakodama ir kurdama save iš naujo, o kartais sugrįždama į savo išeities tašką. Jis audžia muzikines istorijas, susietas tarpusavyje perregimu sąšaukų tinklu.“

 

Koncerto programai parinkti skirtingais laikotarpiais sukurti V. Baltako kameriniai kūriniai – nuo studijų Vokietijoje pradžioje sukurto „Pažeisto šešėlio“ iki pernai Vilniaus festivalio užsakymu sukurto „Commentum“, kurio premjerą tąkart atliko violončelininko Davido Geringo ir britų pianisto Iano Fountaino duetas.

 

 

PROGRAMA

b(ell tree) styginių kvartetui (2007)

Pasaka fortepijonui ir elektronikai (1995–1997)

Pažeistas šešėlis balsui ir fonogramai (1993)

Commentum violončelei ir fortepijonui (2011)

 

ATLIKĖJAI:

Čiurlionio kvartetas: Jonas Tankevičius (I smuikas), Darius Dikšaitis (II smuikas), Gediminas Dačinskas (altas), Saulius Lipčius (violončelė)

Rita Mačiliūnaitė (mecosopranas)

Ona Švabauskaitė (violončelė)

Rima Chačaturian (fortepijonas)

 

Dalyvauja: kompozitorius Vykintas Baltakas (Lietuva / Belgija), koncertą veda muzikologė Jūratė Katinaitė

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).