Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > „Viskas gerai“ – lietuvių ir austrų muzikos festivalis Vienoje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-05-08

„Viskas gerai“ – lietuvių ir austrų muzikos festivalis Vienoje


Gegužės 10-12 d. Vienoje, „Echoraum“ salėje įvyks lietuvių ir austrų naujosios, eksperimentinės ir elektroakustinės muzikos festivalis skambiu dvikalbiu pavadinimu „Viskas gerai / Alles gut“.

 

Festivalyje pasirodymus surengs kompozitoriai ir garso menininkai, patys atliekantys savo kūrybą: Raminta Šerkšnytė (fortepijonas), Lina Lapelytė (smuikas, elektronika), Antanas Jasenka (elektronika), Gintas Kraptavičius (žinomas sceniniu pseudonimu Gintas K – elektronika), Tautvydas Bajarkevičius (žinomas sceniniu pseudonimu audio_z – elektronika) bei Egidija Medekšaitė (elektronika, kartu su videomenininku Luku Miceika). Pakaitomis su lietuviais pasirodys Austrijos naujosios ir eksperimentinės muzikos scenos atstovai Martin Siewert, Susanna Gartmayer, Tamara Wilhelm, Katharina Ernst, Elisabeth Schimana, Manon-Liu Winter, Boris Hauf, Lisbeth Kovacic, Katka Csanyiova, Caroline Profanter. Intensyvioje programoje palikta vietos spontaniškoms grupinėms lietuvių ir austrų menininkų improvizacijoms, auditorijos pokalbiams su jais; numatytas taip pat platesnis Lietuvos naujojo meno ir muzikos pristatymas, kurį parengė Tautvydas Bajarkevičius.

 

Tai pirmasis toks renginys Austrijoje, kurio pusė koncertų yra skirta naujajai Lietuvos muzikai. Lietuvių ir austrų muzikos festivalio Vienoje sumanymas kilo 2011 metais, kai Lietuvos kompozitorių sąjungos surengtoje tarptautinėje kompozitorių rezidencijoje Druskininkuose viešėjo austrų kompozitoriai, muzikos renginių (taip pat ir šio festivalio) kuratoriai Burkhardas Stanglis ir Katharina Klement, čia susipažinę su mūsų kūrėjais ir Lietuvos naujosios muzikos scena. O pavadinimas „Viskas gerai“ – tai buvo pirmieji čia jų išmokti lietuviški žodžiai.

 

Festivalį organizuoja Tarptautinės šiuolaikinės muzikos draugijos (ISCM) Austrijos sekcija, muzikos ir tarpdisciplininio meno organizacijos „Echoraum“ ir „Institute Fünfhaus“, kartu su Austrijos muzikos informacijos centru (MICA), Lietuvos Respublikos ambasada Austrijos Respublikoje ir Lietuvos muzikos informacijos ir leidybos centru. Mūsų menininkų dalyvavimą festivalyje remia Lietuvos Respublikos kultūros rėmimo fondas.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).