Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Donatas Katkus ir Osvaldas Balakauskas apdovanoti Kultūros ministerijos garbės ženklais
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-05-17

Donatas Katkus ir Osvaldas Balakauskas apdovanoti Kultūros ministerijos garbės ženklais [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Vakar, gegužės 16 d., Nacionalinėje dailės galerijoje vykusiame iškilmingame festivalio „Druskomanija 2012“ atidaryme kultūros ministras Arūnas Gelūnas Kultūros ministerijos garbės ženklais „Nešk savo šviesą ir tikėk“ apdovanojo dirigentą Donatą Katkų ir kompozitorių Osvaldą Balakauską.

 


Organizatorių nuotr.

Sveikinimo kalboje kultūros ministras patikino, jog garbingiausias ministerijos apdovanojimas šiems iškiliems menininkams skiriamas visų pirma už jų kūrybą ir reikšmingus nuopelnus Lietuvos kultūrai, nors dingstimi juos įvertinti tapo abiejų vėliau šiais metais švenčiamos garbingos sukaktys.

 

Muzikas ir muzikologas, Šv. Kristoforo orkestro meno vadovas ir dirigentas prof. Donatas Katkus, rudenį sulauksiantis 70-mečio jubiliejaus, apdovanotas už Lietuvos kultūrai įžiebtas idėjas ir iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę poziciją ir atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką. Dėkodamas už suteiktą garbę ir apdovanojimą, profesorius pabrėžė, kad svarbiausias postūmis jo įvairiapusei veiklai visuomet buvo ir tebėra tarnystė lietuvių kompozitoriams.

 


Organizatorių nuotr.

Metų pabaigoje savo 75-metį švęsiantis kompozitorius, kompozicijos pedagogas prof. Osvaldas Balakauskas Kultūros ministerijos garbės ženklu pagerbtas už kultūrų dialogo stiprinimą, tautinės ir religinės santarvės puoselėjimą, visuomenės brandos ir humanistinių vertybių ugdymą.

 

Festivalio pradžios koncerte šmaikščiu pavadinimu-dedikacija „Kaktuso žydėjimas“ Šv. Kristoforo orkestras atliko Lietuvos muzikos ir teatro akademijos kompozicijos bakalaurantų (Juliaus Aglinsko, Artūro Mikoliūno, Justinos Repečkaitės, Aistės Vaitkevičiūtės) diplominius darbus ir koncertą užbaigė Osvaldo Balakausko „Šokių siuita“ bei „Adagio cantabile“. Kūrinius dirigavo LMTA Juozo Domarko dirigavimo klasės absolventai Mantas Jauniškis ir Karolis Variakojis.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).