Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Paaiškėjo chorinės muzikos konkurso „Vox juventutis 2012“ nugalėtojai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-05-25

Paaiškėjo chorinės muzikos konkurso „Vox juventutis 2012“ nugalėtojai [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Gegužės 25 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje surengtame jaunųjų kompozitorių chorinės muzikos konkurse-koncerte „Vox juventutis 2012“ buvo paskelbti jo nugalėtojai.

 

Po pirmojo atrankos etapo konkurso finale dalyvavo Algirdo Kraunaičio, Viliaus Lakštučio, Ramintos Naujanytės, Aleksejaus Peguševo (Latvija), Lukrecijos Petkutės, Raimondos Skabeikaitės, Monikos Sokaitės kūriniai. Atliekamų kūrinių autorystė liko neatskleista iki pat koncerto pabaigos, kai konkurso komisijos nariai (ją šiemet sudarė kompozitorius Mindaugas Urbaitis, muzikologas ir kompozitorius Linas Paulauskis, choro dirigentai ir kompozitoriai Vytautas Miškinis, Gintautas Venislovas ir Donatas Zakaras) paskelbė laimėtojų vardo vertus autorius. Pagal konkurso sąlygas šiemet prioritetas buvo teikiamas kūriniams, kokiu nors būdu susijusiems su Maironiu. Kaip ir kasmet, už savo favoritus balsavo ne vien žiuri nariai, bet ir choro „Jauna muzika“ dainininkai bei koncerto klausytojai.

 

Choro „Jauna muzika“ simpatijų prizą pelnė Raimonda Skabeikaitė už kompoziciją „Lydint tekančią saulę“.

 

Publikos simpatijų prizas atiteko Lukrecijai Petkutei už kompoziciją „Vėlu“.

 

Šiemetinio konkurso žiuri nusprendė jo dalyviams skirti dvi trečiąsias, vieną antrąją ir vieną pirmąją vietą:

 

trečiąsias vietas laimėję kūriniai – Ramintos Naujanytės „Kame išganymas“ ir Aleksejaus Peguševo „Desiderata“;

 

antrąją vietą laimėjo – Algirdo Kraunaičio „Kornelija“;

 

pirmosios vietos laimėtoja, pelniusi ir choro simpatijų prizą – Raimonda Skabeikaitė su kompozicija „Lydint tekančią saulę“.

 


Nuotrauka: Saulius Paukštys

Konkursas „Vox juventutis“ – vienas ambicingiausių choro „Jauna muzika“ projektų, rengiamas kasmet nuo 2006 m. bendradarbiaujant su Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Lietuvos liaudies kultūros centru. Sumanymas inicijuoti chorinės muzikos konkursą, kuriame savo jėgas galėtų išbandyti jauni, dar studijų nebaigę kompozitoriai, kilo choro „Jauna muzika“ meno vadovui, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kompozicijos katedros profesoriui Vaclovui Augustinui.

 

Pasak jo, šis konkursas – tai puiki paskata kompozitoriams ne vien teoriškai susipažinti su chorinio dainavimo specifika ir realizuoti savo novatoriškas kūrybines idėjas, o chorui – atrasti gabius kūrėjus ir papildyti savo koncertinį repertuarą. Pasirengimas konkursui vyksta kūrybinių dirbtuvių principu: atrinktų kūrinių autoriams sudaromos sąlygos konsultuotis su choro vadovu, dalyvauti repeticijose kaip choro artistams, mokytis iš savo ir kolegų klaidų, o vėliau įgytą patirtį pritaikyti būsimuose kūriniuose.

 

Tradiciškai koncerto programą papildė šių metų vasarį Vokietijoje vykusio VIII tarptautinio kompozitorių konkurso „Musica sacra 2012“ laureatų sakralinės muzikos kūriniai: Bartoszo Kowalskio (Lenkija) „Rex tremendae majestatis“ ir Phillipo Armstrongo Cooke’o (Didžioji Britanija) „O salutaris Hostia“.

 

Konkursą „Vox juventutis“ rengia Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“. Partneris – Lietuvos liaudies kultūros centras, rėmėjas – Lietuvos Respublikos kultūros rėmimo fondas.

 

LMILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).