Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Pažaislio festivalyje – lietuvių chorinė muzika Maironio tekstais
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-06-13

Pažaislio festivalyje – lietuvių chorinė muzika Maironio tekstais [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Birželio 15–17 d. trijose Lietuvos bažnyčiose – penktadienį Žiežmarių Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčioje (17.30 val.), šeštadienį Jiezno Šv. Arkangelio Mykolo ir Jono Krikštytojo bažnyčioje (17 val.) ir sekmadienį Birštono Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje (17 val.) – Kauno valstybinis choras pakvies į koncertus, skirtus Maironio 150-osioms gimimo metinėms.

 

Specialiai šiai progai choro ir jo meno vadovo bei vyriausiojo dirigento Petro Bingelio sudaryta lietuvių chorinės muzikos programa tapo vienu šiųmetinio Pažaislio festivalio akcentų. Programai buvo pasirinkti įvairių kartų lietuvių kompozitorių kūriniai – nuo Česlovo Sasnausko iki Vidmanto Bartulio. Koncertų metu didžiojo lietuvių tautos dainiaus poeziją skaitys aktorius Rimantas Bagdzevičius.

 

Neslopstantį lietuvių kompozitorių dėmesį Maironiui rodo tai, jog šio iškilaus tautinio atgimimo poeto eilėmis sukurtų dainų, giesmių ir stambesnių žanrų kūrinių šiandien priskaičiuojama daugiau kaip šimtas. Kai kurios, kaip kad populiarios chorinės dainos „Kur bėga Šešupė“ (Česlovas Sasnauskas), „Kur lygūs laukai“ (Juozas Tallat- Kelpša), antruoju Lietuvos himnu vadinama „Lietuva brangi“ (Juozas Naujalis) ar visų katalikų bažnyčiose giedama „Marija, Marija“ (Česlovas Sasnauskas), jau yra tapusios kone dainuojamosios tautosakos dalimi.

 

Daugiau informacijos apie koncertus: http://www.pazaislis.lt/renginys/maironio-150-osioms-gimimo-metinems

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).