Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Šarūno Nako kamerinės muzikos seansas
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-06-25

Šarūno Nako kamerinės muzikos seansas [Klasikinė / Šiuolaikinė]



dail. Sigutė Chlebinskaitė

2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienį, 19 val. Vilniaus dailės akademijos Gotikinėje salėje (Maironio g. 6, senieji VDA rūmai) įvyks Šarūno Nako kamerinės muzikos seansas „Žvilgsnis, apakintas Šiaurės“.

 

„Žvilgsnis, apakintas Šiaurės“ yra penkių kompozicijų projektas, šiuo metu įrašinėjamas į kompaktinę plokštelę. Tai savotiška Šarūno Nako kamerinės muzikos retrospektyva, apimanti opusus, sukurtus tarp 1991 ir 2008 metų.

 

„Siūlau pasiklausyti tylios, mažakalbės ir neišpuoštos muzikos. Tai kuklios, santūrios, skurdžios, monotoniškos, eižėjančios, trupančios, kartais beveik negirdimos muzikos seansas. Mažai garsų, daug tylos ir ramybės, šiek tiek Vilniaus kvapo ir Šiaurės dangaus pilkumo“, – sako kompozitorius.

 

Šių kūrinių estetika iš dalies siejasi su lietuvių fotografijoje aptinkama nuobodulio estetika. Tai skaidri, gan melancholiška, tačiau nesentimentali kūryba, be katastrofizmo atgarsių ar simpatijų robotiškam komponavimo konceptualizmui.

 

„Tikrai ne visą muziką galima laikyti koncertine, juolab tą, kurioje nėra išvis jokio koncertiškumo, – teigia Šarūnas Nakas. – Tai kitokia kūryba, savotiškas „nestandartas“ ir „neformatas“, ir jos nebūtina klausytis koncertuose – tam puikiausiai tinka įrašai, kaip ir daugeliu kitų šiuolaikinės muzikos atvejų. Todėl visa tai vadinu seansu, o ne koncertu, nes klausymosi procedūra, man regis, nutolsta nuo tradicinių koncertinių ritualų“.

 

Seansą organizuoja Lietuvos kompozitorių sąjunga ir VšĮ Garsai ir blyksniai. Partnerė – Vilniaus dailės akademija, rėmėjai – Kultūros rėmimo fondas ir LATGA-A.

 

Įėjimas laisvas.

 

VšĮ Garsai ir blyksniai inf.

 

 

PROGRAMA

 

KRIPTA kontrabosui ir perkusijai (1996)

mano dieduko Stanislovo ir mamutės Sofijos atminimui

Danielis Rubinas (kontrabosas), Pavel Giunter (perkusija)

 

RELIKVIJORIUS moteriškam balsui, kanklėms ir obojui (2008)

Johanneso Bobrowskio eilėraščio fragmentai, versti Bronio Savukyno

Bronio Savukyno atminimui

Agnė Sabulytė (sopranas), Aistė Bružaitė (kanklės), Tomas Bieliauskas (obojus)

 

GRALIO TAURĖ klarnetui ir dviem perkusininkams (2001)

Juliaus Juzeliūno atminimui

Andrius Žiūra (klarnetas), Pavel Giunter ir Tomas Kulikauskas (perkusija)

 

IR TA RAMYBĖ sopranui, dviem vyriškiems balsams, fortepijonui, altui ir trombonui (1991)

Vytauto P. Bložės poemų ciklo Preliudai I dalis

Agnė Sabulytė (sopranas), Arūnas Dikčius (balsas, fortepijonas), Šarūnas Nakas (balsas), Gediminas Dačinskas (altas), Vygantas Šilinskas (trombonas)

 

ŽVILGSNIS, APAKINTAS ŠIAURĖS dviem fleitoms, obojui, klarnetui, kanklėms, dviem perkusininkams, fortepijonui, smuikui ir altui (2004)

Valentinas Gelgotas ir Giedrius Gelgotas (fleitos), Tomas Bieliauskas (obojus), Andrius Žiūra (klarnetas), Pavel Giunter ir Tomas Kulikauskas (perkusija), Aistė Bružaitė (kanklės), Arūnas Dikčius (fortepijonas), Darius Dikšaitis (smuikas), Gediminas Dačinskas (altas), Šarūnas Nakas (dirigentas)

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).