Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Gediminas Gelgotas ir jo orkestras Vokietijos ir Švedijos festivalių scenose
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-08-10

Gediminas Gelgotas ir jo orkestras Vokietijos ir Švedijos festivalių scenose [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Šių metų rugpjūčio 11 d. Berlyne vykstančiame muzikos festivalyje „Young.Euro.Classic“ bus pagrota Gedimino Gelgoto opuso „Never Ignore Cosmic Ocean” versijos simfoniniam orkestrui premjera. Ją atliks Baltijos jaunimo filharmonijos orkestras, diriguojamas Kristjano Järvi. Kitas atlikimas numatytas rugpjūčio 18 d. Giotenburgo kultūros festivalyje. „Kai pirmą kartą išgirdau jo muziką, buvau visiškai apstulbintas... Jo muzika fantastiška ir jos atlikimo vizija neįtikėtinai originali“, – sako dirigentas apie Gediminą Gelgotą.

 

Tokie Vokietijoje rengiami festivaliai kaip „Young.Euro.Classic“ ar Uzedomo salos festivalis tradiciškai kaskart skiria dėmesio muzikai iš Lietuvos. Festivalyje „Young.Euro.Classic“ yra skambėję M. K. Čiurlionio, Eduardo Balsio, Algirdo Martinaičio, Onutės Narbutaitės kūriniai; Anatolijus Šenderovas šiame festivalyje buvo apdovanotas Europos kompozitoriaus prizu už „Concerto in Do“ violončelei ir orkestrui. Tuo tarpu pati didžioji pernykščio Uzedomo festivalio programos dalis buvo skirta Čiurlioniui, kitiems lietuvių klasikams, šiuolaikiniams kompozitoriams bei atlikėjams; ten pat, beje, buvo įkurtas ir aukščiau minėtas orkestras, kuriame groja jauni muzikantai iš Baltijos valstybių. O šiemet į pastarąjį festivalį Gediminas Gelgotas pakviestas koncertuoti su savo vadovaujamu orkestru „NI&Co“. Koncerto, kuris vyks rugsėjo 17 d. Swinoujscie Karaliaus Kristaus bažnyčioje, programoje – J. S. Bach, Jurij Falik, Peter Michael Hamel (Gedimino Gelgoto mokytojas), Morten Lauridsen, Arvo Pärt.

 

LMILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).