Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > 486 svajonės ir 2 koncertai Donato Katkaus 70-mečio proga
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-09-21

486 svajonės ir 2 koncertai Donato Katkaus 70-mečio proga [Klasikinė / Šiuolaikinė]



Foto: Ramūnas Danisevičius

Septyniasdešimtmečio šiemet sulaukęs Donatas Katkus sako, kad vis dar turi „486 svajones ir visos jos didelės“. Muzikas, muzikologas, muzikos interpretacijos žinovas, Šv. Kristoforo kamerinio orkestro vadovas niekad nestokojo humoro jausmo, proto guvumo ir gyvenimo džiaugsmo. Šiomis pavydėtinomis savybėmis maestro dosniai dalysis su savo scenos bendražygiais bei talento gerbėjais dviejuose jubiliejiniuose koncertuose, kurie įvyks rugsėjo 21 d., penktadienį, 18 val. Vilniaus Rotušėje ir rugsėjo 26 d., trečiadienį, 19 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

 

Rugsėjo 21 d. (maestro gimimo dieną) Vilniaus Rotušėje rengiamame jubiliejiniame vakare tarp Šv. Kristoforo kamerinio orkestro atliekamų klasikinių opusų ir oficialių sveikinimo kalbų, gali pasigirsti paties jubiliato atliekama daina, solistų Astos Krikščiūnaitės ir Liudo Mikalausko atliekami vokaliniai kūriniai, Petro Vyšniausko pučiamas saksofonas. Taip pat šį vakarą nuskambės kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo dedikacija – „12 Donato paveikslėlių“, atliekama Šv. Kristoforo kamerinio orkestro ir palydima nuotraukomis iš plačiau nežinomų asmeninių archyvų.

 

Rugsėjo 26 d. Lietuvos nacionalinės filharmonijos Didžiojoje salėje rengiamo koncerto programa labiau susijusi su D. Katkaus, kaip ilgamečio Valstybinio Vilniaus kvarteto nario ir kamerinio ansamblio bei kvarteto disciplinas nuo 1968 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje dėstančio pedagogo, veikla. Joje skambės Šv. Kristoforo kamerinio orkestro griežiamos Josepho Haydno Styginių kvarteto A-dur, op. 2, Nr. 1 ir Edvardo Griego Styginių kvarteto g-moll, op. 27, aranžuotės bei specialiai D. Katkaus vadovaujamam orkestrui sukurtas Vidmanto Bartulio „I like F. Schubert“ (Kvintetas C-dur, op. 163 Adagio).

 

Daugiau informacijos apie pastarąjį jubiliejinį koncertą skaitykite čia.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).