Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Kompozitorių bendruomenė prisimins Konstanciją Brundzaitę
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-10-12

Kompozitorių bendruomenė prisimins Konstanciją Brundzaitę [Klasikinė / Šiuolaikinė]



Konstancija Brundzaitė, 1966 m.
Asmeninio archyvo nuotr.

Šiemet kompozitorei Konstancijai Brundzaitei (1942–1971) būtų sukakę 70 metų. Ta proga 2012 m. spalio 15 d., pirmadienį, 18 val. Kompozitorių namuose rengiamas vakaras „Tu papuoški mane baltai“, skirtas kompozitorės atminimui.

 

„Realų pasaulį tegu vaizduoja tapyba, nuotraukos. Pagaliau jo ir nereikia vaizduoti – jis yra aplinkui. Mano nuomone, muzika turi atspindėti tik žmogaus vidinį pasaulį“ – savo dienoraštyje rašė devyniolikmetė Konstancija, jau pasirinkusi muzikės kelią. Nors šį pasaulį ji paliko nesulaukusi nė trisdešimties, jos pėdsakas lietuvių muzikinėje kultūroje – labai ryškus. Muzika vaikams, dainos, kameriniai instrumentiniai kūriniai, pirmieji sėkmingi simfoninės muzikos bandymai – visuose juose atsispindi savitas jaunos muzikos kūrėjos braižas, atspindintis „skaidrų, kiek liūdną ir labai trapų“ (O. Narbutienės apibūdinimas) vidinį pasaulį.

 

Konstancijos Brundzaitės kūrybos vakare skambės jos muzika – pjesės fortepijonui, dainos, fragmentai iš sonatos violončelei ir kt. Prisiminimais dalysis kompozitorės sesuo, architektė Elena Brundzaitė-Baltrus, jaunystės laikų bičiuliai – filosofas prof. Juozas Algimantas Krikštopaitis, dirigentas prof. Donatas Katkus. Kompozitorę primins vakaro metu demonstruojamos fotografijos, taip pat gausus jos piešinių ir atvirukų pluoštas, liudijantis apie neeilinių gabumų kūrėją.

 

Vakarą ves muzikologė Živilė Stonytė. Įėjimas laisvas.

 

 

KONCERTO PROGRAMA

 

Dvi pjesės fleitai ir fortepijonui „Vakaras. Žaidimas“

Giedrius Gelgotas (fleita)

Gailutė Bogdanaitė (fortepijonas)

 

„Improvizacija“

„Susikalbėjo marių nendrelė“

Gailutė Bogdanaitė (fortepijonas)

 

„Pienė“ (ž. Salomėjos Nėries)

„Tu papuoški mane baltai“ (ž. Violetos Palčinskaitės)

Milda Baronaitė (sopranas)

Svaja Skučienė (fortepijonas)

 

Sonata violončelei ir fortepijonui, III dalis

Valentinas Kaplūnas (violončelė)

Gailutė Bogdanaitė (fortepijonas)

 

„Dialogai“ vargonams ir styginių orkestrui

Atliekamas iš įrašo

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).