Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Europos džiazo tinklo (EJN) himne – ir Dainiaus Pulausko pavardė
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-10-18

Europos džiazo tinklo (EJN) himne – ir Dainiaus Pulausko pavardė [Džiazas]


Europos džiazo tinklas (Europe Jazz Network), jungianti 86 organizacijas iš 27 šalių, šiemet švenčia garbingą 25 metų jubiliejų. Tarp gausybės renginių, žyminčių šią datą, išsiskyrė originali idėja sukurti 25 minučių himną, kuriame dvidešimt penkių šalių džiazo kompozitoriams buvo pasiūlyta sukurti po minutę muzikos, pristatant savo kūrybą bei reprezentuojant savo šalį. Italijos „Instabile Orchestra“ vadovas Giancarlo Schiaffini iš šių minučių sudėjo vientisą kompoziciją, kurią orkestras atliko rugsėjo pabaigoje EJN Generalinės Asamblėjos metu Italijos Bari miesto Petruzzelli teatre.


Foto: Dainius Labutis

Dainius Pulauskas, žymus džiazo pianistas ir kompozitorius, gavęs pasiūlymą sukurti „lietuvišką“ himno dalį, sako, kad nebuvo labai lengva. „Sutalpinti muzikines mintis vienoje minutėje ir aranžuoti muziką konkrečiai orkestro sudėčiai visų pirma reikėjo profesionalumo. Norėjosi, kad tai būtų įsimintina minutė ir kad joje jaustųsi lietuviško džiazo identitetas. Nusiuntus muziką labai rūpėjo, kurioje himno vietoje ji bus. Buvau labai maloniai nustebintas, kad lietuviškoji dalis buvo pačioje pabaigoje, po kurios sekė tik renginio šeimininkų italų kompozitoriaus bei orkestro vadovo Giancarlo Schiaffini sveikinimo fanfaros“.

Vilniaus džiazo festivalio direktorius Antanas Gustys, dalyvavęs renginyje teigė, jog sulaukė daug sveikinimų ir pagyrimų, jog „lietuviška“ minutė buvo labai įsimintina ir viena iš įspūdingiausių.

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).