Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Liudas Mockūnas sugrįžta į Londono džiazo festivalį
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-11-16

Liudas Mockūnas sugrįžta į Londono džiazo festivalį [Džiazas]


Prieš dvejus metus debiutavęs Londono džiazo festivalyje su grupe „NuClear“,modernųjį džiazą ir laisvają avangardinę improvizaciją propaguojantis saksofonininkas Liudas Mockūnas lapkričio 17 d. vėl pasirodys viename didžiausių Europoje džiazo ir improvizacinės muzikos traukos centrų. Šįkart jo scenos partneriu taps ilgametis bendražygis, estų gitaristas Jaakas Sooääras.

 

Lapkričio 9–18 d. vykstančio Londono džiazo festivalio metu, kaip ir kasmet, kas vakarą surengiama po keliasdešimt įvairaus žanro grupių pasirodymų ne vien prestižinėse miesto koncertų salėse ir menų centruose, tokiuose kaip „Southbank Centre“ ar „Barbican“, bet ir daugybėje prisiekusiems „nemeinstryminio“ džiazo gerbėjams žinomų barų, užeigų ir klubų. Pasak kritikų, būtent šis klubinis festivalio elementas yra jo neblėstančios sėkmės ir neišsenkančios energijos šaltinis.

 

Vienoje tokių vietų – Dalstone įsikūrusiame ir jau 25 metus gyvuojančiame džiazo klube „Vortex“ – savo naujausią projektą „Heavy Beauty“ pristatys Lietuvos džiazo kultūros ambasadoriumi dažnai tituluojamas pūtikas bei kompozitorius Liudas Mockūnas ir jo bičiulis, vienas ryškiausių Estijos džiazo gitaristų, Jaakas Sooääras. Susipažinę studijų metais Kopenhagos ritmo muzikos konservatorijoje, muzikantai daugelį metų muzikuoja drauge įvairių tarptautinių grupių sudėtyse. Baltiškojo dueto pasirodymas festivalyje anonsuojamas kaip „sprogstamasis laisvojo džiazo ir aštraus dialogo mišinys“.

 

Dueto pasirodymas Londono džiazo festivalyje įtrauktas į Europos Sąjungos programos „Kultūra“ remiamą programą „Džiazas naujojoje Europoje“. Projektą rengia LR ambasada JK ir Muzikos informacijos ir leidybos centras, bendradarbiaujant su Londono džiazo festivaliu. Projektą iš dalies remia Kultūros rėmimo fondas.

 

Lapkričio 17 d. 20.30 val. Vortex, 11 Gillett Square, London N16 8AZ

Bilietai: ₤16; įsigyti bilietus galima ir internetu.

 

Daugiau informacijos: http://www.londonjazzfestival.org.uk/event/1760/keith-julie-tippett-jaak-soo-r-liudas-mockunas

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).