Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Sausio įvykiams paminėti – Algirdo Martinaičio oratorija Šv. Jonų bažnyčioje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-01-10

Sausio įvykiams paminėti – Algirdo Martinaičio oratorija Šv. Jonų bažnyčioje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Sausio 12-ąją, Laisvės gynėjų dienos išvakarėse į Vilniaus Šv. Jonų bažnyčią kviečia koncertas „In Memoriam“, skirtas sausio 13-osios aukoms atminti. Koncerte skambės Lietuvos bičiulio kompozitoriaus Alfredo Schnittke’s „Sutartinės“ styginių orkestrui ir Algirdo Martinaičio oratorija „Gailestingumo altorius“. Kūrinius atliks solistės Asta Krikščiūnaitė (sopranas) ir Ieva Prudnikovaitė (mecosopranas), Klaipėdos kamerinis orkestras, Klaipėdos mišrus choras „Aukuras“, Šiaulių valstybinis choras „Polifonija“, diriguos Modestas Pitrėnas.

 

Tradiciškai po didingais Vilniaus Universiteto Šv. Jonų bažnyčios skliautais ramiam susikaupimu kvies skaudžių įvykių įkvėptas Alfredo Schnittke’s kūrinys „Sutartinės“. Kompozitorius A. Schnittke jautriai sureagavo į tragiškus Lietuvai įvykius ir, atliepdamas mūsų tautos išgyventą skausmą, savo naują kompoziciją kameriniam orkestrui skyrė Lietuvos žmonėms.

 


Foto: Dmitrij Matvejev

Neatsitiktinai tą vakarą skambės ir Algirdo Martinaičio oratorija „Gailestingumo altorius“ sopranui, mecosopranui, chorui ir instrumentiniam ansambliui. Oratorijos premjera įvyko Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje 2007 m. balandžio 15-ąją – Dievo gailestingumo sekmadienį, vainikuojantį Dievo gailestingumo savaitę. Kūrinį įkvėpė ir jam buvo panaudoti šv. ses. Marijos Faustinos Kowalskos dienoraščio fragmentai, kuriuose šlovinamas Dievo gailestingumas. Kūrinį sudaro 4 dalys, atliekamos be pertraukos – „O Kraujau ir Vandenie“, „Sveikas, gailestingumo soste“, „Dievo gailestingumą giedosiu per amžius“, „Dievo gailestingumo litanija“. Kiekviena dalis – tarsi kaskart vis kitokia malda, įvairių muzikinių stilių ir epochų muzikos pynė.

 

Kaip ir anomis 1991-ųjų sausio dienomis, kai bendram tikslui susivienijo visa Lietuva, šiam kūriniui atlikti taip pat susibūrė muzikų pajėgos iš įvairių šalies miestų – Klaipėdos, Šiaulių ir Vilniaus. Kviečiame susitikti ir mintimis pabūti drauge sausio 12 dieną 19 val. Šv. Jonų bažnyčioje.

 

Iėjimas į koncertą nemokamas.

 

Koncerto rengėjas VšĮ „Cantus firmus“, partneriai – LR Kultūros ministerija, LR Krašto apsaugos ministerija.

 

VšĮ „Cantus firmus“ inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).