Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuva dalyvauja pasaulinėje muzikos mugėje MIDEM 2013
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-01-22

Lietuva dalyvauja pasaulinėje muzikos mugėje MIDEM 2013



Sausio 26-29 dienomis Lietuva tradiciškai dalyvauja Kanuose (Prancūzija) jau 47-ąjį kartą rengiamoje mugėje MIDEM 2013 – svarbiausiame pasaulio muzikos industrijos metų įvykyje.


VšĮ Muzikos informacijos ir leidybos centro kartu su VšĮ „Versli Lietuva“ organizuotame Lietuvos nacionaliniame stende savo produkciją bei paslaugas mugėje šiemet pristatys CD/DVD/BLU-RAY gamintojai „BOD Group“ ir „BRD“, koncertinės organizacijos Lietuvos nacionalinė filharmonija, Kauno miesto simfoninis orkestras bei Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“, įrašų kompanija „Semplice“, Lietuvos kompozitorių sąjunga, Lietuvos džiazo federacija, Muzikos informacijos ir leidybos centras.

 



Lietuvos nacionaliniame stende bus pateikiama įvairi informacinė medžiaga, reklaminių leidinių serija – pop/roko muziką, elektroniką, džiazą, folklorą, klasikinę ir šiuolaikinę muziką pristatantys CD, DVD. Specialiai šių metų mugei MILC išleido dvi naujas kompaktines plokšteles iš serijos „Note Lithuania“. 

 

Naujame lietuvių pop/roko/elektronikos rinkinyje „Note Lithuania 2013“ apžvelgiamos ryškiausios 2011–2012 m. debiutavusios grupės („mmpsuf“, „ReedNoBrass“, „Volumetears“, „Without Letters“, „Colours of Bubbles“, „The Perfect Pill“, etc.) ar solinę karjerą pradėję atlikėjai (Girmantė Vaitkutė, Saulius Prūsaitis, Markas Palubenka) bei naujausia šių nepaprastai gyvybingų populiariosios muzikos žanrų senbuvių (Jurgos, Leono Somovo ir Jazzu, Mario Basanovo ir kt.) kūryba.  

 

Tuo tarpu plokštelė „Note Lithuania – Folk“ aprėpia dar platesnį stilių spektrą – lietuvišką folklorą ir jo modernizuotas atmainas: nuo autentiškos liaudies muzikos interpretacijų (Veronika Povilionienė, Evaldas Vyčinas, „Trys keturiose“, „Visi“, „Vydraga“, „Kūlgrinda“) iki jungčių su eksperimentine ir ambientine elektronika („Donis“, „Spanxti“), roko ir pasaulio muzika („Atalyja“, „Liberté“, „Marga Muzika“, „Pievos“, „Žalvarinis“), reggae („Ale Va“), džiazu („Sutaras“) ir popmuzika (Rugiaveidė, „Sedula“). Leidinio turinio sudarytojas Ugnius Liogė.

 

MIDEM – didžiausia ir populiariausia muzikos industrijos profesionalų mugė Europoje, į kurią kasmet susirenka daugiau kaip 7 000 muzikos profesionalų – leidėjų, prodiuserių, platintojų, festivalių rengėjų, muzikos agentūrų atstovų iš 75 pasaulio šalių. Mugėje sprendžiami ne tik verslo, bet ir Europos muzikos politikos klausimai, diskutuojami nauji iššūkiai Europos muzikos industrijai. Tai didžiausias ir prestižiškiausias pasaulinis muzikos industrijos forumas, kuriame muzikos įrašų leidybos, platinimo, CD ir DVD gamybos firmos pristato savo produkciją, sudaro sandėrius, licencijuodami savo produkciją kitų šalių rinkoms, ieško tradicinių ir su naujosiomis technologijomis susijusių platintojų (internetinė prekyba bei mobilus verslas).


Kaip visuomet, šių metų MIDEM’e rengiama solidi konferencijų programa, daugybė koncertų ir vakarų, kurie paverčia šią mugę itin patrauklia susitikimų vieta ir nuolat primena, kad gera muzika skatina ir sėkmingą verslą. Ypatingas dėmesys šių metų MIDEM programoje skiriamas klasikinei muzikai ir džiazui. Mugės metu Kanų Festivalių rūmų Rivjeros salėje veiks Klasikinis baras ir Diskusijų svetainė, kurioje vyks net vienuolika pokalbių sesijų su kviestiniais pranešėjais - klasikinės muzikos įrašų kompanijų vadovais, menininkais, leidėjais, platintojais ir festivalių rengėjais. Visomis mugės dienomis Tarptautinis muzikos ir medijų centras IMZ (International Music + Media Centre) rengia specialią peržiūrų programą „Avant-Première“, kurioje bus rodomi klasikinės muzikos, operų, baletų, tradicinės ir džiazo muzikos vaizdo įrašai. „Vizionierišką pirmadienį“ (sausio 28 d.) mugėje pranešimą skaitys pasaulyje pripažintas kinų pianistas Lang Lang, o trijų teminių vakarų programą pristatys drauge su Zalcburgo festivaliu rengiama MIDEM Klasikos ambasada, kurioje pasirodys jauni klaiskos atlikėjai.

 

Lietuva MIDEM mugėje dalyvauja nuo 2005 m. Lietuvos nacionalinio stendo organizavimą mugėje MIDEM 2013 remia Lietuvos Respublikos kultūros rėmimo fondas bei Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija LATGA-A.


MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).