Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Kompozitorės Rūtos Vitkauskaitės kūrinio premjera projekte „Mapping Music“ Londone
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-03-07

Kompozitorės Rūtos Vitkauskaitės kūrinio premjera projekte „Mapping Music“ Londone [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Londono Karališkosios muzikos akademijos ir Londono simfoninio orkestro platformos jauniems menininkams LSO „Soundhub“ suvienyti įvairių šalių jauni kompozitoriai kovo 7 d. organizuoja koncertą Londone, Šv. Leonardo Shoreditch bažnyčioje. Programoje skambės ir lietuvių kompozitorės Rūtos Vitkauskaitės naujas kūrinys „Imagination“ šešiems smuikams, skirtas pernai mirusiam britų kompozitoriui Jonathanui Harvey’ui.

 

Koncerto idėja kilo estų kompozitorei Elo Masing ir britui Richardui Bullenui. Jie pakvietė prisijungti kolegas, kuriančius jiems artimą muziką. Taip koncerte atsirado ir R. Vitkauskaitė. „Mes kartu studijuojame Karališkoje muzikos akademijoje. Su Elo senokai bendraujame, gyvename netoli viena kitos, susitinkame. Šis koncertas – jos idėja. Jie su R. Bullenu parinko programą ir pasikvietė mane“, - pasakoja R. Vitkauskaitė.

 

Koncertas sujungs kūrinius, kuriuose tyrinėjamos įvairios erdvinio muzikos pateikimo galimybės. „Visiems koncerto kompozitoriams labai svarbios kūrinio atlikimo erdvės. Mano ir anglų kompozitoriaus R. Bulleno kūryba yra susijusi su didesne erdve, jos išnaudojimu. Dažnai kurdama kūrinius įsivaizduoju, kaip atlikėjai bus išsidėstę erdvėje. O E. Masing kūriniai – tai mažų garsų, siauro akustinio diapazono projektai, išgaunami mažomis priemonėmis ir įspūdingiausiai skambantys nedidelėje erdvėje. Taip atsiranda erdvių kontrastas“, – koncerto erdvių idėją komentavo R. Vitkauskaitė. Kompozitorės kūrinyje šeši smuikininkai išdėstomi erdvėje taip, kad solistui akompanuotų penkių smuikininkų „erdvinis ansamblis“, sudarantis savotišką gyvąją „surround sistemą“.

 

Koncerte, be jau minėtų jaunų kompozitorių naujų opusų, skambės vyresnių kolegų Jonathano Harvey’aus, Simono Steeno-Anderseno ir Helmuto Lachenmanno kūriniai. Juos atliks Zubin Kanga (fortepijonas), Aisha Orazbayeva, Abe McWilliams (smuikas), Oliver Janes (klarnetas), Pascale Caristo (vokalas) ir kt. Koncerto programą taip pat papildys laisvosios improvizacijos intarpai, atliekami Elo Masing (smuikas), Dave’o Marico (elektronika) ir kt.

 

Koncerto programa:

http://lsosoundhub.co.uk/blog/events/mapping-music/

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).