Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > „Orphic Trio“ velykinis turas su Broniaus Kutavičiaus muzika
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-03-29

„Orphic Trio“ velykinis turas su Broniaus Kutavičiaus muzika [Klasikinė / Šiuolaikinė]



„Orphic Trio“: Rimantas Vingras,
Andrea Mundy, Orpheus Papafilippou

Savaitę po šv. Velykų (balandžio 4–7 d.) keturiuose Lietuvos miestuose koncertuos fortepijoninis trio iš Didžiosios Britanijos „Orphic Trio“. Visuose koncertuose pusė programos bus skirta Broniaus Kutavičiaus kamerinei kūrybai, o Šiauliuose rengiamo kasmetinio tarptautinio velykinio muzikos festivalio „Resurrexit“ programoje pristatomas „Gyvojo kompozitoriaus projektas“, kuriame svečiuosis ir B. Kutavičius.

 

Į „Orphic Trio“ susibūrė trys Londone šiuo metu gyvenantys muzikai – Londone gimęs graikų kilmės smuikininkas Orpheus Papafilippou, Naujojoje Zelandijoje gimusi violončelininkė Andrea Mundy ir Vilniuje, Maksvoje bei Sinsinatyje muzikos mokslus baigęs pianistas Rimantas Vingras. Didžiosios Britanijos melomanai ir kritikai jau turėjo progų įvertinti šio dinamiško trio platų repertuarą, varijuojantį nuo klasikinių, romantinių iki šiuolaikinių kompozitorių kūrinių. Greta nuolat atliekamų Brahmso, Rachmaninovo, Šostakovičiaus kompozicijų ar specialiai ansambliui kuriamų opusų, „Orphic Trio“ britų klausytojams yra pristatę ir lietuvių kompozitoriaus Broniaus Kutavičiaus muziką.

 

Praėjusių metų rugsėjį Londone vykusiose Išeivijos studijų dienose Rimanto Vingro iniciatyva buvo surengtas B. Kutavičiaus 80-mečio minėjimas. Vakaro metu skambėjo „Orphic Trio“ atliekami B. Kutavičiaus kūriniai: „Trys metamorfozės“ fortepijonui solo, „Rhythmus-Arhythmus“ violončelei ir fortepijonui ir „Aštuonios Stasio miniatiūros“ fortepijoniniam trio. Visus tris kūrinius ansamblis įtraukė ir į savo turo Lietuvoje programas.

 

„Orphic Trio“ koncertai:

 

Balandžio 4 d. 18 val. Gargždų muzikos festivalis, Gargždų kultūros centras

http://www.gargzdukc.lt/index.php?mod=renginiai&type=0&id=284

 

Balandžio 5 d. 17 val. Rokiškio krašto muziejus

http://www.muziejusrokiskyje.lt/lt/events/show/244

 

Balandžio 6 d. 16 val. XXXI tarptautinis velykinis muzikos festivalis „Resurrexit“, Šiaulių kamerinė salė „Polifonija“, „Gyvojo kompozitoriaus projektas: Bronius Kutavičius“

http://www.resurrexit.lt/lt/programa

 

Balandžio 7 d. 11.30 val. Pakruojo Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia

http://www.pakruojoparapija.lt/

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).