Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Vale of Glamorgan muzikos festivalyje – išskirtinis dėmesys lietuvių muzikai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-05-09

Vale of Glamorgan muzikos festivalyje – išskirtinis dėmesys lietuvių muzikai [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Gegužės 10–11 dienomis Vale of Glamorgan festivalyje Velse pasirodys Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir akordeonistas Raimondas Sviackevičius. Atlikėjų programose bus pristatoma šiuolaikinė lietuvių muzika, skambės Felikso Bajoro, Žibuoklės Martinaitytės, Ramintos Šerkšnytės, Broniaus Kutavičiaus, Vykinto Baltako, Nomedos Valančiūtės, Ramūno Motiekaičio, Vidmanto Bartulio, Jono Tamulionio kūriniai. Raimondo Sviackevičiaus koncerte skambės Ramūno Motiekaičio kūrinio „Lento“ pasaulinė premjera.

 

Gegužės 11 dieną įvyks pokalbis su publika, kuriame dalyvaus Šv. Kristoforo kamerinio orkestro meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus, Muzikos informacijos ir leidybos centro komunikacijos ir leidybos koordinatorė Veronika Janatjeva ir LR kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Rita Valiukonytė.

Festivalio uždarymo koncerte gegužės 18 dieną Velso Millennium centre BBC Velso nacionalinis orkestras, su dirigentu Garry Walker, atliks Justės Janulytės kompoziciją „Naktų ilgėjimas“. Festivalio programoje taip pat – lietuvių kilmės amerikiečių kompozitoriaus Charles Halka kūrinys „Por la fuerza las tierras”, atliekamas „Onix Ensemble“ iš Meksikos.

 

Šiuolaikinės muzikos festivalis Vale of Glamorgan organizuojamas nuo 1969 metų. Festivalio įkūrėjas kompozitorius John Metcalf iki šiol yra festivalio meno vadovas. Lietuvių kompozitorių muzika šiame festivalyje skamba ne pirmąkart: į 1996 ir 1999 m. programas buvo įtraukti Broniaus Kutavičiaus, Osvaldo Balakausko, Algirdo Martinaičio, Mindaugo Urbaičio kūriniai, kai kurie jų – festivalio užsakymai.

 

Šiais metais festivalis vyks gegužės 9–18 dienomis, išskirtinis dėmesys bus skiriamas šiemet 50-metį švęsiančiam britų kompozitoriui Graham Fitkin. Festivalyje dalyvaus atlikėjai iš Lietuvos, Meksikos, Estijos, Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos. Programoje – ne tik dieniniai ir vakariniai koncertai, bet ir pokalbiai su kompozitoriais bei muzikos ekspertais. Koncertai vyks įvairiose erdvėse – koncertų salėse, studijose, bažnyčiose. Lietuvių dalyvavimą remia LR kultūros ministerija bendradarbiaujant su Muzikos informacijos ir leidybos centru.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).