Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Tarp geriausių 2012 m. laidų konkurso „Pragiedruliai“ prizininkų – kompozitorius ir eseistas Šarūnas Nakas
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-05-13

Tarp geriausių 2012 m. laidų konkurso „Pragiedruliai“ prizininkų – kompozitorius ir eseistas Šarūnas Nakas


Gegužės 2 d. viešbutyje „BEST
WESTERN Vilnius“ buvo apdovanoti tradicinio geriausių 2012 m. laidų konkurso „Pragiedruliai“ nugalėtojai. Specialiuoju prizu už moderniosios lietuvių muzikos analizę apdovanota laida „Pusiaudienis ir dekadansas“ iš Šarūno Nako autorinio radijo laidų ciklo „Skersvėjai“(transliuota per „LRT Klasiką“).

 

Šis konkursas, kurį organizuoja  Lietuvos radijo ir televizijos komisija kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu, buvo surengtas jau vienuoliktą kartą. 2002 m. pirmą kartą surengtame konkurse iš pradžių dalyvavo tik televizijos laidos, tačiau metams bėgant konkursas išsiplėtė, įtrauktos ir radijo laidos bei laidos vaikams, įsteigiama įvairių specialiųjų prizų ir nominacijų.

 

Rengdama geriausių laidų konkursus komisija siekia paskatinti kultūros laidų bei laidų vaikams kūrimą, populiarinti kultūrą ir jos vertybes, įvertinti ir apdovanoti geriausių laidų kūrėjus.

 

Kasmet laidoms vertinti iš radijo ir televizijos laidų ekspertų sudaroma vis kita vertinimo komisija. 2012 m. laidas vertino ir nugalėtojus išaiškino ši vertinimo komisija: LRTK narys, poetas, vertėjas, Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas Antanas Jonynas; LRTK narys, kino režisierius, Lietuvos kinematografininkų sąjungos pirmininkas Gytis Lukšas; LRTK narys, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos valdybos narys Vidas Mačiulis; etnologė, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto jaunesnioji mokslo darbuotoja Gražina Kadžytė; LRTK narys, teatro ir kino aktorius ir režisierius Algis Matulionis; LRTK narys, žurnalistas, istorikas Kęstutis Petrauskis; VU Žurnalistikos instituto direktorius Žygintas Pečiulis; žurnalistė Liudvika Pociūnienė; Katalikų radijo „Mažoji studija“ vyriausiasis redaktorius Julius Sasnauskas; lietuvių televizijos režisierius, prodiuseris Juozas Sabolius; Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo tarybos pirmininkė Vaiva Žukienė.

 

Laidos buvo vertinamos atsižvelgiant į jų profesionalumą, aktualumą, išliekamąją vertę, kūrybos tęstinumą bei kitus kriterijus. 2012 m. geriausių laidų konkursui buvo pateiktos 43 laidos: 25  televizijos ir 18 radijo laidų.  Konkurse buvo išrinktos 5 geriausios laidos bei įsteigti 5 specialieji prizai, taip pat šiais metais konkurse įsteigtos dvi naujos nominacijos, kurias įsteigė Etninės kultūros globos taryba: už etninės kultūros sklaidą ir už  pagarbą ir meilę tarmėms. Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti diplomais, o nugalėtojai – prizais ir premijomis.

 


Foto: Karolina Jakaitė

Kompozitorius, eseistas, radijo laidų autorius ir vedėjas Šarūnas Nakas apdovanotas specialiuoju „Pragiedrulių“ prizu už moderniosios lietuvių muzikos analizę laidoje „Pusiaudienis ir dekadansas“ iš ciklo „Skersvėjai“. Šį unikalų radijo eseistikos ciklą sudaro septynios laidos, kuriose įvairiais rakursais pasakojama apie lietuvių muziką, politiką ir kasdienybę tarpukario ir šaltojo karo metų Lietuvoje (laidos transliuotos per LRT Klasiką nuo 2012 m. spalio 2 d. iki metų pabaigos). Ciklą rengė VšĮ „Garsai ir blyksniai“ drauge su LRT, iš dalies rėmė Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

 

Visą geriausių 2012 m. laidų sąrašą galite rasti čia:

http://www.rtk.lt/lt/naujienos/pranesimai_spaudai/apdovanoti_geriausiu_2012_m_laidu_konkurso_pragiedruliai_nugaletojai

 

Ciklo „Skersvėjai“ laidų galite klausytis ir internete:

http://www.modus-radio.com/skersvejai/

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).