Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuva „Europavox“ festivalyje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-05-21

Lietuva „Europavox“ festivalyje [Pop / Rock / Urban]



Duetas „Golden Parazyth“

Klermon-Ferane nuo 2006 metų paskutinį gegužės savaitgalį vyksta didžiausias Prancūzijoje pop, elektroninės ir rock muzikos festivalis Europavox, kuriame dalyvauja ir Lietuvos muzikantai. Šiemet festivalyje gegužės 25 d. Ledo rūmuose (Palais des Glaces) koncertuos grupė Golden Parazyth (Giedrius Širka ir Aurimas Vilkišius). Grupės žanras – pop stilius su stipriu bei paveikiu elektroninės muzikos atspalviu.

 

Festivalyje šalia koncertų vyks ir filmų peržiūros. Perimdama pirmininkavimą ES iš Airijos, Lietuva kartu su Airija gegužės 25 d. pristatoma ir kino programoje kino teatre „Le Rio“ (Cinemà Le Rio) dviem trumpo metražo filmais: „Nesiseka šiandien“ (rež. Dovilė Šarutytė, 6 min.) – 2011 metų geriausias trumpo metražo filmas, bei „Nepriklausomybės diena“ (rež. Urtė Budinaitė, 6 min. ) – 2012 metų geriausias animacinis filmas.

 

Lietuvos dalyvavimą Europavox kartu su festivaliu rengė Lietuvos muzikos informacijos ir leidybos centras, Lietuvos ambasada Prancūzijoje, Lithuanian Shorts bei Tarptautinis kultūros programų centras; parėmė – LR Kultūros ministerija.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).