Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Išrinkti konkurso „Vox juventutis ‘13“ laureatai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-05-24

Išrinkti konkurso „Vox juventutis ‘13“ laureatai [Klasikinė / Šiuolaikinė]



Foto: MILC

Gegužės 23 d. Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje įvyko septintojo jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui konkurso „Vox juventutis 2013“ baigiamasis koncertas, kurio metu buvo išrinkti premijų laureatai.

 

Konkurso komisija, kurios nariai Teisutis Makačinas, Zita Bružaitė, Šarūnas Nakas, kompozitorius ir dirigentas Gintautas Venislovas bei dirigentas Kęstutis Jakeliūnas, trečiąją vietą ir 400 Lt premiją skyrė Ramintai Naujanytei už kūrinį „Vienos dienos nuotrupos“ (tekstas Vainiaus Bako), antroji vieta ir 600 Lt premija atiteko Laurynui Naujikui už kompoziciją „Varpas“ (tekstas Jurgio Baltrušaičio). Pirmąją vietą ir 1000 Lt premiją komisijos sprendimu pelnė Raimonda Skabeikaitė už kūrinį „Lux mundi“. Ši kompozicija taip pat sulaukė daugiausiai publikos simpatijų ir pelnė choro dainininkų simpatijų prizą.

 

Šiemet į konkursinę programą taip pat buvo įtraukti kompozitorių Raimondos Skabeikaitės „Rauda“ (ž. Jurgio Baltrušaičio), Silvijos Miliūnaitės „...Tavo širdies link“ (ž. iš psalmių ir Margaritos N.) ir Monikos Sokaitės „Ave Maria“.

 

Konkursas „Vox juventutis“ – vienas ambicingiausių choro „Jauna muzika“ projektų, rengiamas kasmet nuo 2006 m., bendradarbiaujant su Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Lietuvos liaudies kultūros centru. Sumanymas inicijuoti chorinės muzikos konkursą, kuriame savo jėgas galėtų išbandyti jauni, dar studijų nebaigę kompozitoriai, kilo choro „Jauna muzika“ meno vadovui, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kompozicijos katedros profesoriui, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Vaclovui Augustinui.

 

Šiemet konkursą „Vox juventutis“ rengė Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“, rėmė Kultūros rėmimo fondas.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).