Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Dianos Čemerytės „Vienaragio mįslės“ premjera Vilniaus mažajame teatre
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-06-04

Dianos Čemerytės „Vienaragio mįslės“ premjera Vilniaus mažajame teatre [Klasikinė / Šiuolaikinė]



Foto: Andreas Grün

Birželio 9 d., sekmadienį, 12 val. Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre įvyks kompozitorės Dianos Čemerytės muzikinės istorijos vaikams „Vienaragio mįslė“ premjera. Libretą kūrė Jolanta Vaišvilienė ir Sonata Latvėnaitė-Kričenienė, režisavo Lina Beržinienė, kostiumus ir scenografiją sukūrė Rita Kosmauskienė. Spektaklyje dainuoja „Strazdanėlių“ dainavimo studijos vaikai, dainininkė Jurgita Kričenaitė.

 

Muzikinė istorija „Vienaragio mįslė“ – tai originalios muzikos, dainų, šokio ir vaidybos sintezė. Spektaklyje pasakojama fantastinė istorija apie stebuklingų galių turintį Vienaragį, nukritusį nuo debesies ir mėginantį rasti kelią namo. Keliaudamas žemėje jis susitinka naujų draugų ir savo stebuklingu ragu išvaduoja žvėrių puoselėtą mišką nuo amžinos tamsos.

Tai antroji kompozitorės operėlė vaikams. 1997 m. įvairių pasakų motyvais grįsta ir iš dainelių bei kelių scenelių sudaryta operėlė „Dangus ant žemės“ buvo sukurta „Strazdanėlių“ mokyklėlės vaikams Panevėžyje. Šiemet „Strazdanėlių“ mokyklėlė Vilniuje švenčia savo 10 metų sukaktį. Specialiai šiai progai, bendradarbiaujant su šios mokyklėlės mokytojomis, buvo sukurta antroji operėlė „Vienaragio mįslė“.

„Įminkite jūs mįslę mūsų: Su liūto uodega ir karčiais liūto, Su ožio jis barzda, kanopom antilopės, Ir vienu jis ragu, Stebuklams sukurtu!!“, mena mįslę vaikams spektaklio kūrybinė grupė, dainininkų ir aktorių trupė:

 

Kompozitorė Diana Čemerytė

Libreto autorės: Jolanta Vaišvilienė, Sonata Latvėnaitė-Kričenienė

Režisierė Lina Beržinienė

Kostiumų dailininkė ir scenografė Rita Kosmauskienė

 

Dainuoja:

„Strazdanėlių“ dainavimo studijos vaikai

Dainininkė Jurgita Kričenaitė

 

Vaidina: Ilona Kvietkutė, Marta Karašaitė, Sonata Latvėnaitė-Kričenienė, „Strazdanėlių“ Teatro studijos mergaitės, mokyklėlės „Strazdanėlės“ ir MINIdarželio vaikai

 

Bilieto kaina – 12 Lt (http://www.bilietai.lt/lt/event/16649)

 

Daugiau informacijos: http://www.vmt.lt/

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).