Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Muzikiniai PROCESAI Nidos Meno Kolonijoje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-07-02

Muzikiniai PROCESAI Nidos Meno Kolonijoje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Trečiadienį, liepos 3 d., 19:00 - 22:00 val. Nidos meno kolonijoje vyks nemokamas eksperimentinės, improvizacinės ir akademinės muzikos koncertas Muzikiniai PROCESAI. Renginyje skambės Baltijos ir Šiaurės šalių kompozitorių kūriniai, sukurti Nidos meno kolonijoje, Nordplus IP “Muzikos laboratorijos PROCESAS” metu. 

 

Šiuolaikinės profesionaliosios muzikos pasaulyje klasikinis kompozitorius kuria vienatvėje, prisiimdamas autorystę už savo kūrinį nuo pirminės idėjos iki partitūros (arba, iki elektroninės muzikos takelio).  Laboratorijos PROCESAS  dalyviai - profesinaliosios akademinės muzikos kūrėjai - kompozitoriai studentai bei dėstytojai susirinko Nidoje visai kitu tikslu. Laboratorijos meninei daliai vadovauti pakviestas kompozitorius bei Švedijos kompozitorių asociacijos prezidentas Martin Q Larson teigė, kad šiuolaikiniam profesionaliam kompozitoriui svarbus ne tik darbo rezultatas, bet ir pats kūrybos procesas. Taigi PROCESO dalyvių partitūros ir kompiuteriai liko namuose, o studentai, pasidalinę į nedideles grupeles nuo pat kūrybinio proceso pradžios, t.y. nuo inspiracijos ir idėjos generavimo, dirbo kartu – kalbėdami, kurdami bendras menines idėjas ir jas atlikdami-muzikuodami. Į PROCESĄ įsitraukė ir profesionalūs atlikėjai – Lietuvos fleitų kvartetas Giedrius Gelgotas, Lina Baublytė, Fausta Drūlytė ir Albertas Stupakas, o kompozitoriams talkina patyrę aukštųjų muzikos mokyklų profesoriai iš Baltijos ir Šiaurės šalių Staffan Mossenmark (Švedija), Tapio Tuomela (Suomija), Henrik Hellstenius (Norvegija), Gundega Šmite (Latvija), Justė Janulytė ir Mantautas Krukauskas (Lietuva).

 

Visus kūrinius bei kūrybinius procesus sieja viena tema, pasiūlyta laboratorijos organizatoriaus, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos – EKO muzika, t.y. muzikos ir ekologijos ryšys. Visą savaitę dalyviai tyrė šias sąsajas per įvairius muzikinio meno aspektus – natūralius gamtos garsus, muziką atliekamą įvairiose uždarose bei atvirose patalpose, muzikinį rezonansą bei aidus, garsyną išgaunamą aplinkoje rastomis priemonėmis.

 

Šio trečiadienio koncertas susies visą laboratorijos PROCESAS dalyvių patirtį į trijų valandų koncertą, atliekamą pačių dalyvių – 16 jaunų kompozitorių, bei Lietuvos fleitų kvarteto. Koncerte skambės instrumentiniai akustiniai, elektroakustiniai ir elektroniniai kūriniai įvairiose Nidos meno kolonijos erdvėse. Įėjimas nemokamas.

 

LAIKAS: trečiadienis, liepos 3 diena, 19:00-22:00

VIETA: Nidos meno kolonija

RENGINIO PAVADINIMAS: Muzikiniai PROCESAI

RENGINIO ORGANIZATORIUS: Lietuvos muzikos ir teatro akademija

PROJEKTO REMĖJAS: Nordplus HE

BILIETAI: įėjimas laisvas, rezervuoti vietų iš anksto nereikia

 

LMTA inf.

 

Plačiau apie muzikos laboratoriją PROCESAS: http://www.procesas.net/

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).