Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Arturo Bumšteino ir Ramintos Kurklietytės projektas galerijoje „Quiet Cue“ Berlyne
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-08-30

Arturo Bumšteino ir Ramintos Kurklietytės projektas galerijoje „Quiet Cue“ Berlyne



A. Bumšteinas ir R. Kurklietytė koncertuoja
galerijoje „Quiet Cue“

Rugpjūčio 23 d. Berlyno garso meno galerijoje
„Quiet Cue“ skambėjo bendras Arturo Bumšteino ir Ramintos Kurklietytės projektas, kurio metu buvo grojama pačių pasigamintais moliniais pučiamaisiais instrumentais.

 

Lietuvių kompozitorius Arturas Bumšteinas pastaruoju metu Berlyne dažnas svečias. Jo kūriniai Vokietijoje yra pelnę pripažinimą ir prestižinius apdovanojimus (naujausias jų – už radijo meno kompoziciją „Epilogai – šeši būdai pasakyti Zangtumbtumb“ pelnyta pirmoji Europos transliuotojų sąjungos premija „Palma Ars Acustica 2013“). Jie buvo atliekami įvairiuose šiuolaikinės muzikos festivaliuose, pristatyti šiuolaikinio meno parodose ir ne kartą yra skambėję Vokietijos radijo laidose.

 

Rugpjūčio 23 d. Bumšteinas kartu su Berlyne gyvenančia muzike Raminta Kurklietyte surengė vakarą konceptualios muzikos mėgėjams. Berlyno garso galerijoje „Quiet Cue“ Artūro Bumšteino kompozicija buvo atliekama Kurklietytei grojant specialiai šiam projektui abiejų sukurtomis molinėmis švilpynėmis. Šis vakaras sulaukė ne tik daug dėmesio ir pilnos salės, tačiau ir labai gerų įvertinimų iš kolegų bei vakaro svečių. Tą patį vakarą „Quiet Cue“ taip pat koncertavo eksperimentinės muzikos kūrėjai Antoine Mermet (Prancūzija) ir Eric Ellingsen (JAV).

 

Arturas Bumšteinas (pastaruoju metu publikai prisistatantis Refusenik slapyvardžiu) – akustinės ir elektroninės muzikos kūrėjas, įvairių tarptautinių ansamblių įkūrėjas ir narys. Jo kompozicijos yra skambėję įvairių Europos šalių ir festivalių scenose. Nuo jo karjeros pradžios jam teko dirbti su įvairiais muzikais bei menininkais, įvairios garso įrašų kompanijos ir internetinės leidyklos yra išleidusios bent dešimtį jo kūrybos kompaktinių plokštelių. Vokietijoje jo kūriniai buvo pristatomi Berlyno Galerie Antje Wachs, už juos kompozitorius buvo pelnęs „Deutschland Radio Kultur“ ir kitų tarptautinių kultūros institucijų nominacijas.

 

Raminta Kurklietytė – Berlyne gyvenanti ir kurianti lietuvių muzikė, multiinstrumentalistė. Dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose muzikiniuose, teatro, poetiniuose projektuose. Poezijos ir muzikos renginių ciklo „Eiliuotas arbatos puodelis“ Berlyne iniciatorė, rengėja ir dalyvė. Sukūrė ir pati įgrojo muziką turkiškam dokumentiniam filmui „Rugsėjo vaikai“ („Kinder des September“, rež. Hülya Karcı, Meltem Öztürk, „Payîz Film“, 2009). Berlyne subūrė lietuvių liaudies dainų grupę „Saulalė“.

 

LMILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).