Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Performanse „Veidrodis“ – profesionalių menininkų ir žmonių su negalia bendra kūryba
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-09-19

Performanse „Veidrodis“ – profesionalių menininkų ir žmonių su negalia bendra kūryba



Meninio-socialinio performanso „Veidrodis“ dalyviai.
Gasparo Aleksos nuotr.

2013 m. rugsėjo 20 d., penktadienį, 14 val. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje (Vilniaus g. 41) forumo „Menas žmogaus gerovei“ dalyviai Vilniaus miesto visuomenei ir svečiams pristato gyvo garso, veiksmo ir  tapybos performansą „Veidrodis“.

 

Šį performansą, skirtą meninei-socialinei interakcijai ir neverbalinei komunikacijai šių metų rugpjūčio 31–rugsėjo 5 d. Monciškių Landšafto terapijos ir rekreacijos centre sukūrė kompozitorė, muzikos terapeutė Snieguolė Dikčiūtė ir scenografė, dailės terapeutė Audronė Brazauskaitė, skirtingų sričių profesionalūs menininkai, kūrybinis jaunimas ir Lietuvos žmonių su negalia sąjungos nariai.

 

„Visi esame kūrėjai. Kiekvienas žmogus iš tylos iškviečia garsą, judesį ir priverčia tai, kas nematoma, pasidaryti regima. Žmogaus mimika, garsas, veiksmai atspindi vidaus pasaulį ir užmezga ryšį su subjektais, objektais ir aplinka – sukuria neverbalinės meno komunikacijos tinklą“, – sako kompozitorė Snieguolė Dikčiūtė. Dr. Audronė Brazauskaitė taip pat pabrėžia tokių projektų svarbą visuomenės integracijos procesams: ,,Bendradarbiavimas tarp neįgalaus asmens ir profesionalaus menininko modernaus tarpdisciplininio meno kūrybiniame procese ypač veikia šio proceso dalyvių asmenybių pokyčius ir žiūrovo-visuomenės nario nuostatas tokio proceso atžvilgiu“.

 

Performanse dalyvauja šiuolaikinio cirko meistras Mantas Markevičius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos kompozicijos katedros studentai Matas Drukteinis ir Juta Pranulytė, trimitininkas Mantvydas Leonas Pranulis, originalių terapinių muzikos instrumetų grupė – meistras Valdas Narkevičius, aktoriai Saulė Degutytė, Darius Rakauskas, judesio meistrė Raima Drasutytė,  Lietuvos žmonių su negalia meno trupė – Jurgita Masiulionytė, Damjanas Masiulionis, Laura Alčiauskaitė, Svetlana Rybakienė, Česlavas Rybakas, Irena Žemaitienė, Sergejus Šestakovas, Viktor Topol, Pranas Pliuška. Renginio trukmė – 45 minutės.

 

Renginį organizuoja Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Lietuvos žmonių su negalia sąjunga, remia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

 

Lietuvos kompozitorių sąjungos inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).