Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Kristinos Inčiūraitės, Eglės Sirvydytės ir Konstancijos Brundzaitės kūryba tarpdisciplininiame projekte „Kabinti“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-09-23

Kristinos Inčiūraitės, Eglės Sirvydytės ir Konstancijos Brundzaitės kūryba tarpdisciplininiame projekte „Kabinti“



Kompozitorė ir vokalistė Eglė Sirvydytė.
Evgenijos Levin nuotr.

Rugsėjo 25 d., trečiadienį, 18.30 val. kultūros bare „Kablys“ (Kauno g. 5, Vilnius) pristatomas projektas „Kabinti“, apimantis dviejų menininkių kuriamą audiovizualinį meną ir muziką. Pirmoje vakaro dalyje (18.30–21 val.) žiūrovai išvys menininkės Kristinos Inčiūraitės audiovizualinių kūrinių parodą, antroje (20 val.) – kompozitorės ir dainininkės Eglės Sirvydytės, šiandien žinomos iš grupių „mmpsuf“ ir „Kurak“, specialiai šiam renginiui sukurtą ir atliekamą vokalinę-instrumentinę kompoziciją „Oša“.

 

Projekte stengiamasi „užkabinti“ sovietinio ir posovietinio laikotarpių ideologines prieštaras ir transformacijas, moters tapatybės klausimus. Projekto autorės – Eglė Sirvydytė ir Kristina Inčiūraitė – bandys konceptualiai sulieti matomo ir nematomo, tikrovės ir iliuzijos ribas. Sunkiasvorė sovietiniais metais pastatyto „Kablio“ pastato erdvė prisipildys moteriško balso, iki lakoniško fotografinio vaizdo ar girgždančio garso suspenduotos emocijos.

 

Pagrindinis tarpdisciplininio projekto akcentas – kompozitorės, dainų kūrėjos ir atlikėjos Eglės Sirvydytės (g. 1987) specialiai renginiui sukurtos vokalinės ir instrumentinės muzikos kompozicijos „Oša“ premjera. Šiame projekte atsigręžiama į talentingą sovietmečio kompozitorę Konstanciją Brundzaitę (1942–1971), kuri stojo į vieną gretą su kitais sovietinės epochos modernios muzikos kūrėjais ir buvo įvertinta kaip pirmoji moteris moderniosios lietuvių muzikos istorijoje. Sovietinius laikus menančiame pastate bus pagerbiamas kuklios, šiandien retai prisimenamos kūrėjos atminimas. Eglė Sirvydytė savo muzikinėje kompozicijoje minimalia vokaline ir instrumentine raiška sulydys asmenines patirtis su Konstancijos Brundzaitės dienoraščio bei muzikos fragmentais.

 

Kitoje tarpdisciplininio projekto dalyje šiuolaikinio meno kūrėja Kristina Inčiūraitė (g. 1974) kritiškai apmąstys reprezentatyvų maskulininį sovietinių pastatų ir monumentų charakterį. Vesdama audiovizualinį dialogą su sovietiniu „Kablio“ pastatu, ji atsigręžia į kelis ikonografinius alegorinio pobūdžio sovietinius monumentus, esančius Kijeve ir Volgograde. Menininkė akcentuoja su šiais monumentais susijusio garso reikšmę: iš monumentų sklindantys garsai atveria erdvę apsvarstymams apie kolektyvinę atmintį, asmeninę patirtį bei kintančius visuomenės lūkesčius.

 

Renginį organizuoja VšĮ „Kristinos Inčiūraitės studija“, remia Kultūros rėmimo fondas.

 

Bilietus platina http://www.tiketa.lt/tarpdisciplininio_meno_projektas_kabinti_43658.

 

Eglės Sirvydytės vokalinės instrumentinės kompozicijos „Oša“ atlikėjai:

 

Vytautė Pupšytė / vokalas, sopranas

Eglė Sirvydytė / vokalas, altas

Toma Izabelė Migdol / vokalas, altas

Milda Zapolskaitė / vokalas, altas

Ugnė Lyberytė / vokalas, altas

 

Elena Marcinkevičiūtė / smuikas

Gintė Kriščiūnaitė / smuikas

Dalia Tamošiūnienė /smuikas

Kęstutis Pleita / altas

Aurimas Rimeikis / trimitas

Nerijus Laukaitis / trombonas

 

Alius Bareckas / garsas

Povilas Laurinaitis / šviesa

 

(kompozicijos trukmė: 50 min)

 

LMILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).