Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Naujas Šarūno Nako autorinių radijo laidų ciklas „Bacevičiaus laikai“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-10-08

Naujas Šarūno Nako autorinių radijo laidų ciklas „Bacevičiaus laikai“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Spalio 8 d. LRT Klasikos kanale startuoja naujas kompozitoriaus, publicisto ir eseisto Šarūno Nako autorinių radijo laidų ciklas „Bacevičiaus laikai“. Dešimties laidų cikle jis nagrinės vieno žymiausių XX a. lietuvių modernisto, kompozitoriaus ir pianisto-virtuozo Vytauto Bacevičiaus (1905–1970) kūrybą, pažiūras, jo sąsajas su amžininkais ir sparčiai kintančiomis meno madomis.

 


Lietuvos literatūros ir meno archyvo nuotr.

„V. Bacevičius buvo ir tebėra viena stipriausių asmenybių lietuvių kultūros istorijoje. Tačiau likimas susiklostė taip, kad Lietuvoje jis negyveno nė dešimties metų, ir tai labai seniai, gal todėl apie jį mažai kas žino. Nepaisant didelių ir kryptingų pastangų Bacevičių tinkamai pristatyti 100-mečio proga 2005 metais, kai buvo išleistas dvitomis apie jo gyvenimą ir laiškai, taip pat surengta serija solidžių koncertų, vėliau jis vėl palengva grimzdo užmarštin. Tiesa, Lietuvos muzikos informacijos ir leidybos centras leidžia Bacevičiaus kūrinių įrašus ir natas, tačiau to, deja, nepakanka, jei norima, kad jo kūryba ir asmenybė taptų geriau pažįstama platesnei visuomenei“, – pasakoja Š. Nakas apie priežastis, paskatinusias naujajame laidų cikle supažindinti radijo auditoriją su dar vienu įdomiu, bet vis dar Lietuvoje nepakankamai žinomu ir vertinamu mūsų muzikos istorijos herojumi.

 

Tinklalapio ekspertai.eu parengtą interviu su laidų autoriumi Šarūnu Naku galite skaityti čia.

 

Laidų bus galima klausytis per LRT Klasiką antradieniais 12.10 val. (kartojamos tą pačią dieną 22.10 val.). Laidų įrašai bus skelbiami LRT Mediatekoje ir tinklalapyje http://www.modus-radio.com/.

 

Pagal LRT Klasikos ir http://www.ekspertai.eu/ inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).