Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Valstybinis Vilniaus kvartetas pristato lietuvišką muziką Grenoblyje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-10-24

Valstybinis Vilniaus kvartetas pristato lietuvišką muziką Grenoblyje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Spalio 24 d. Grenoblio dailės muziejaus auditorijoje rengiama konferencija „Lietuva Europoje“. Per konferenciją LR ambasados Prancūzijoje patarėja Dalia Kreivienė pristatys Lietuvos ekonominį potencialą ir pirmininkavimo prioritetus, kultūros atašė Rasa Balčikonytė apžvelgs Lietuvos kultūros panoramą. Kartu bus pristatyta prancūzų kalba išleista Alfredo Bumblausko, Alfonso Eidinto, Antano Kulakausko ir Mindaugo Tamošaičio knyga „Lietuvos istorija“ (Histoire de la Lituanie).

 

Po konferencijos vyks Valstybinio Vilniaus kvarteto koncertas. Savita interpretavimo tradicija ir stipriu ansambliškumu pasižymintis kvartetas ir šįkart lieka ištikimas savo ilgametei misijai propaguoti lietuvišką muziką. Grenoblyje kvartetas atliks Mikalojaus Konstantino Čiurlionio Du kanonus, vieno pirmųjų avangardistų Vytauto Bacevičiaus Kvartetą styginiams Nr. 3, op. 48 ir šiuolaikinės lietuvių kompozitorės Onutės Narbutaitės „Atverk užmaršties vartus“. Programos pabaigoje – plastiškais potėpiais išmargintas prancūzų impresionisto Maurice’o Ravelio Koncertas styginiams.

 

Renginį organizuoja Grenoblio miesto merija su LR ambasada Prancūzijoje, remia – Lietuvos užsienio reikalų ministerija ir Grenoblio miestas.

 

Konferencija ir koncertas yra Lietuvos kultūros mėnesio Grenoblyje renginių ciklo dalis, taip pat įtrauktas į Lietuvos Respublikos pirmininkavimo ES Tarybai tarptautinių renginių programą.

 

Daugiau informacijos: http://www.grenoble.fr/

 

LR ambasados Prancūzijoje inf.

Parengė Kultūros atašė Rasa Balčikonytė

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).