Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Keliaujantis festivalis – „Muzikos ruduo 2013“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-11-12

Keliaujantis festivalis – „Muzikos ruduo 2013“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kamerinės muzikos festivalis „Muzikos ruduo 2013“ lapkričio 13 dieną jau septintą kartą išvyksta į savo kasmetinę muzikinę kelionę. Šios muzikinės kelionės misija – pristatyti Lietuvos miestų ir miestelių gyventojams šiuolaikinės lietuviškos muzikos kūrėjus ir jos atlikėjus.

Šiais metais festivalis parengė nedidelę, bet intriguojančią programą, kurią atliks jau gerai žinomi šalies muzikai, o taip pat naujai susibūrę kolektyvai bei atlikėjai iš užsienio. Kaip teigia festivalio meno vadovas Robertas Bliškevičius, „festivalis puoselėja savo tradicijas: kaip ir kiekvienais metais, siekdami pritraukti kuo platesnį klausytojų ratą, stengiamės festivalio programoje derinti šiuolaikinę lietuvišką muziką ir kitų kraštų dabartinių autorių kūryba bei ankstesnių epochų geriausius kūrinius“.

Festivalis „Muzikos ruduo“ šiais metais prasidės jauno, bet jau publikos pamėgto kolektyvo – Vytauto Didžiojo universiteto kamerinio orkestro koncertu, kuriame bus pristatyta ir šio orkestro  pirmoji kompaktinė plokštelė su šiuolaikinių lietuvių kompozitorių kūriniais. Koncerto programoje – kūriniai, kurių įrašai skamba šioje plokštelėje.

Nepaprastai spalvingas festivalio koncertas, kurį visais atžvilgiais būtų galima pavadinti tarptautiniu, tai atlikėjų dueto – mecosoprano Ritos Novikaitės ir pianistės iš Lenkijos Halinos Marijos Kochan paruošta programa „Romantinė lyrika: šiandien ir vakar“.  Koncerto programoje lietuvių – Felikso Bajoro, Zitos Bružaitės, Dalios Kairaitytės, lenkų, ispanų, italų, meksikiečių bei austrų kompozitorių kūriniai.

Festivalio klausytojų simpatijas ankstesniais metais užkariavęs „Armonų duo“ šiais metais ir vėl parengė naują ir įdomią programą, kurioje girdėsime lietuvių kompozitorių Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Vytauto Germanavičiaus, Anatolijaus Šenderovo bei užsienio autorių Antonino Dvořako, Maxo Brucho bei J. Nin y Castellanos kūrinius.

Beveik visų pastarųjų metų festivalių nuolatinis dalyvis, kiekvienais metais paruošiantis vis naują lietuviškų kūrinių programą – styginių kvartetas „Chordos“. Ir šiais metais kolektyvas pristatys naują lietuviškos muzikos programą, kurioje girdėsime rimtus ir dramatiškus Juozo Gruodžio, Juliaus Juzeliūno, Vytauto Laurušo kūrinius styginių kvartetui, taip pat  naują Osvaldo Balakausko kūrinį, dedikuotą styginių kvartetui „Chordos“ ir netikėtai šmaikštų Benjamino Gorbulskio opusą.

Kamerinės muzikos festivalis „Muzikos ruduo“ turi dar vieną tradiciją – kasmet pristatyti jaunus ir talentingus atlikėjus. Šiais metais publikos dėmesį sieks užkariauti tarptautinis Justės Gelgotaitės (obojus) ir Roberto Russo (fortepijonas, Italija) kamerinis duetas. Programoje, pavadintoje „Susitikimas“, išgirsime Gedimino Gelgoto, Loretos Narvilaitės, Algirdo Martinaičio, Vidmanto Bartulio, Roberto Russo, Carlo Nielseno, Benjamino Britteno kūrinius.

Šiemet prie „Muzikos rudens“ karavano ir vėl sutiko prisijungti „Baltijos gitarų kvartetas“, parengęs kupiną muzikinių išgyvenimų programą, kurioje girdėsime Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Jono Tamulionio, Chriso Ruebenso, Luigi Boccherinio, Patricko Roux’o bei Johanneso Brahmso kūrinius.

Festivalį užbaigs praeitų metų „Muzikos rudens“ kvietimu susibūręs kolektyvas – Ievos Sipaitytės (smuikas), Vitos Šiugždinienės (violončelė) ir Alos Bendoraitienės (fortepijonas) fortepijoninis trio. Po sėkmingo pernykščio pasirodymo, atlikėjos nusprendė ir toliau koncertuoti šia sudėtimi, o to patvirtinimas – koncertas, kuriame skambės Kazimiero Viktoro Banaičio, Vidmanto Bartulio, Juliaus Andrejevo, Juozo Naujalio bei kitų kompozitorių kūriniai.


Festivalio programą rasite čia.
 

Festivalio rengėjų inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).