Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Dainiaus Pulausko grupė Londono džiazo festivalyje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-11-15

Dainiaus Pulausko grupė Londono džiazo festivalyje [Džiazas]



foto: Dainius Labutis

Lapkričio 16 d. Londono džiazo festivalyje Southbank centre pasirodo Dainiaus Pulausko grupė – Dainius Pulauskas (klavišiniai), Valerijus Ramoška (trimitas), Kęstutis Vaiginis (saksofonas), Liutauras Janušaitis (saksofonas), Domas Aleksa (bosinė gitara), Linas Būda (mušamieji).

 

Penkių valandų trukmės koncerto programą pradės britų džiazo scenos senbuvis, legendinis saksofonininkas ir pedagogas Stanas Sulzmannas su jaunų muzikantų grupe; pratęs jaunosios kartos pianistas, dainininkas ir repo atlikėjas Benetas McLeanas, su savo kvartetu grojantis užkrečiamą "postbopo, hiphopo ir dar kažinko mišinį", ir jaunų britų džiazo atlikėjų ketvertas „Empirical“, nuo savo įsikūrimo 2008 m. beveik kasmet pasirodantis Londono džiazo festivalyje su nūdienos džiazo garsenybėmis. Tarpuose tarp grupių pasirodymų publikai atsipalaiduoti neleis didžėjų Julian+Sushil ir Kevin LeGendre parengti setai.

 

Koncertą užbaigsianti Dainiaus Pulausko grupė pirmą kartą pakviesta dalyvauti Londono džiazo festivalyje. Šis projektas yra Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai kultūrinės programos Jungtinėje Karalystėje dalis. Jį remia LR kultūros ministerija ir LR ambasada Londone, jo partneriai yra Muzikos informacijos ir leidybos centras ir Tarptautinių kultūros programų centras. Grupės pasirodymas festivalyje taip pat yra įtrauktas į Europos Sąjungos programos „Kultūra“ remiamą programą „Džiazas naujojoje Europoje“. Koncertą įrašys ir vėliau retransliuos BBC 3 radijo laida „Jazz Line-Up“.

 

Dainiaus Pulausko grupė – vienas reikšmingiausių ir aktyviausių Lietuvos džiazo kolektyvų. „D. Pulausko unikalus sekstetas savo muzika užsitikrina išskirtinę vietą progresyvaus Europos „fusion“ džiazo scenoje“, – rašė kritikas Jan Patterson. „Subūręs kolektyvą, Pulauskas išgarsėjo kaip puikus improvizatorius, kompozitorius ir fusion bei džiazroko muzikos aranžuotojas. Pulausko kolektyvas – viena kūrybingiausių ir daugiausiai eksperimentuojančių lietuvos džiazo grupių. Joje groja neįtikėtinai talentingi atlikėjai. <…> Šie muzikai yra tikri novatoriai, neapsiribojantys specifiniais džiazo stiliais” (Mel Huang). Jų kuriamą spalvingą fusion versiją Suomijos džiazo kritikas Risto Haapsamo pavadino „galingu moderniojo džiazo pulsu“.

 

Džiazo muzikantai iš Lietuvos ne pirmą kartą dalyvauja šiame prestižiniame džiazo renginyje. 2010 m. čia savo programą pristatė vieni pajėgiausių jaunosios kartos Lietuvos džiazo muzikantų – grupė „NuClear“ (Liudas Mockūnas – saksofonai, Dmitrijus Golovanovas – klavišiniai, Marijus Aleksa – mušamieji). 2012 m. ten koncertavo Liudo Mockūno ir Estijos gitaristo Jaako Sooääro duetas. 2011 m. šiame festivalyje pasirodė perkusininkas, kompozitorius, audiovizualinio meno kūrėjas Vladimiras Tarasovas.

 

Daugiau informacijos: http://www.londonjazzfestival.org.uk/events/info/jazz-line-up

 

 

Lapkričio 16 d. 17.45 val. Sounthbank Centre, Clore Ballroom

KONCERTO PROGRAMA:

14.00 – 14.45 val. Stan Sulzmann

14.45 – 15.15 val. Julian + Sushil (DJ)

15.15 – 16.00 val. Benet McLean

16.00 – 16.30 val. Kevin LeGendre (DJ)

16.30 – 17.15 val. Empirical

17.15 – 17.45 val. Kevin LeGendre (DJ)

17.45 – 18.45 val. Dainius Pulauskas Group

Įėjimas nemokamas

 

LMILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).