Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Tarmių metams - koncertas „Lietuviškos muzikos karpiniai“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-11-18

Tarmių metams - koncertas „Lietuviškos muzikos karpiniai“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lapkričio 22 d., penktadienį, 18 val., V. Kasiulio dailės muziejuje (A. Goštauto g. 1, Vilnius), Lietuvos kompozitorių sąjunga kviečia į koncertą „Lietuviškos muzikos karpiniai.


Tarmių metams skiriamas netradicinis vakaras, kuriame lietuvių folkloro bei Vakarų Europos profesionalioji muzika jungsis su improvizacinio meno tradicijomis (Rasos Serros vokalas, Sauliaus Petreikio lietuvių liaudies ir pasaulio instrumentai) bei naujausiomis garso ir vaizdo technologijomis.


Prie šio sumanymo prisijungė šešetas kompozitorių, savo muzikoje kūrybiškai ir šiuolaikiškai adaptavę lietuvių folkloro tradicijas. Pasitelkę skirtingų Lietuvos etninių regionų muzikinį folklorą kaip pirminę idėją ar kaip konkretų pavyzdį, aranžavo, perkūrė atpažįstamas ir negirdėtas, šmaikščias ir liūdnas lietuvių liaudies dainas, savitai interpretavo jų elementus.

Be muzikinės idėjos šis koncertas turi ir filosofinę potekstę, skirtą tirpstančios lietuviškos tapatybės simboliams, kuriuos skaitmeninio garso ir vizualizacijos priemonėmis gyvai perteiks kompozitorius Marius Salynas (DJ) ir dailininkas Gintautas Velykis (VJ).




PROGRAMA


Jonas Jurkūnas - Joj bernelis ing vainelį
Zita Bružaitė - Rauda
Bronius Kutavičius - Mamužyte senolyte
Vidmanas Bartulis - Lorum bėrum čiukum bee
Algirdas Klova - Dūdamuzika (Aukšti kalneliai)
Giedrius Kuprevičius - Ožys ant tilto stovėjo



ATLIEKA


Rasa Serra - vokalas

Saulius Petreikis - multiinstrumentininkas
Gintautas Velykis (VJ)
Marius Salynas (DJ)

ČIURLIONIO KVARTETAS:

Jonas Tankevičius - I smuikas

Darius Dikšaitis - II smuikas

Gediminas Dačinskas - altas

Saulius Lipčius - violončelė


Koncertą remia LR Kultūros ministerija


Įėjimas nemokamas


LKS inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).