Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > „Išsvajotasis Paryžius“: Nailios Galiamovos premjera
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-11-19

„Išsvajotasis Paryžius“: Nailios Galiamovos premjera [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lapkričio 23 d., šeštadienį, 18 val., Kongresų rūmuose įvyks kamerinis vakaras „Išsvajotasis Paryžius“, kurio programoje, šalia Franciso Poulenco kūrybos, išgirsime  kompozitorės Nailios Galiamovos premjerą sopranui, obojui, fagotui ir fortepijonui „Išsvajotasis Paryžius: penkios Franciso Poulenco dainos „Meilės keliai“ nostalgiškos inspiracijos“. Šis kūrinys, atsiradęs atlikėjų iniciatyva, tai tarsi prancūzų kompozitoriaus dainos Jeano Anouilh’o žodžiais, pratęsimas.

„Mano Paryžius – tai svajonė, gyvuojanti ant pojūčių ir atsiminimų ribos, ką galima pajusti tik kaip alsavimą ar spindulio prisilietimą. Tai kažkas, ką galima pasakyti tik šnabždesiu, pamatyti tik šešėlyje ar atspindyje. Mano Paryžius – tai miestas, kuriame aš niekada nebuvau, bet kurį pažįstu ir myliu. Tai ne gatvės ir pastatai, o žmonės, kurie gyveno šiame mieste, mylėjo, ieškojo, kūrė. „Išsvajotasis Paryžius” („Les rêves parisiens”) – tai pojūčiai, asociacijos, kurios atsiranda skambant F. Poulenco dainai „Les chemins de l’amour“. Klausydama šios muzikos prisiminiau penkis labai man svarbius paryžiečius – Serge’ą Diaghilevą, Camille Claudel, Pablo Picasso, Paulį Eluard’ą ir Coco Chanel. Penkių inspiracijų – penkių dalių pavadinimai siejami su jų kūriniais ir vardais, bet gimsta skambant Poulencui, ir be jo mano kūrinys neįsivaizduojamas, kaip neįsivaizduojamas variacijų ciklas pasirinktai temai be pačios temos“, – apie kūrinį pasakoja autorė.


PROGRAMA
Francis Poulenc – „Kelionė į Paryžių“ iš vokalinio ciklo „Banalybės“(1940)
                            Sonata obojui ir fortepijonui FP 185 (1962)
                            „Orkeniso daina“ iš vokalinio ciklo „Banalybės“ (1940)
                            Trio obojui, fagotui ir fortepijonui FP 43 (1926)

Nailia Galiamova – „Išsvajotasis Paryžius: penkios Franciso Poulenco dainos „Meilės keliai“ nostalgiškos inspiracijos“ (2013, premjera)
1. Ballets Russes - Diaghilev
2. La Sirène - Camille Claudel
3. La Géométrie - Debussy-Picasso
4. Ta chevelure d'oranges - Eluard
5. No. 5 - Chanel


ATLIKĖJAI
VIKTORIJA MIŠKŪNAITĖ, sopranas
TRIO VENTIS NOVA:
JUSTĖ GELGOTAITĖ, obojus
ANDRIUS PUPLAUSKIS, fagotas
EGLĖ ANDREJEVAITĖ, fortepijonas

MILC inf.
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).