Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > 2013 m. Nacionalinės premijos laureatai – Faustas Latėnas ir Giedrius Kuprevičius
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-12-09

2013 m. Nacionalinės premijos laureatai – Faustas Latėnas ir Giedrius Kuprevičius [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Gruodžio 9 d., Kultūros ministerijoje, buvo paskelbti 2013 metų Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai. Tarp šešių meno kūrėjų – ir du kompozitoriai. Už Lietuvos teatro skambesį, už muziką, kaip visavertę teatrinio vyksmo dalyvę, apdovanotas Faustas Latėnas. Tuo tarpu kompozitorius Giedrius Kuprevičius pagerbtas už plačią muzikinės raiškos – nuo miuziklo iki operos ir baleto – gamą.

 

Kino operatorius Jonas Gricius – už Lietuvos kino poetikos pagrindų sukūrimą, aukščiausią vizualinę kino kultūrą, už profesinę sąžinę.

Aktorius Donatas Banionis – už Juozo Miltinio teatro legendos tąsą šiuolaikiniame teatre ir kine.

Rašytojas Vladas Braziūnas – už poetinius atradimus, gilinantis į lietuvių kalbos lobyną ir baltiškąją pasaulėvoką. 

Aktorius Juozas Budraitis – už kūrybą, apimančią platų kultūros lauką, už novatorišką ir intelektualią aktorystę, atvėrusią langą į Lietuvą.    


Premijos bus teikiamos vasario 16 d., Prezidentūroje.

 

MILC inf. 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).