Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Kompozitorius Linas Baltas ir pianistė Lauryna Šablevičiūtė šiuolaikinės muzikos festivalyje Plimute
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2014-02-05

Kompozitorius Linas Baltas ir pianistė Lauryna Šablevičiūtė šiuolaikinės muzikos festivalyje Plimute [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Vasario 7-9 dienomis Plimute  (Didžioji Britanija) vyks šiuolaikinės muzikos festivalis „Peninsula Arts 2014“, kurio šiemetinė tema – „Mąstanti muzika“ (Thinking Music). Šalia kompozitorių iš Didžiosios Britanijos, Ispanijos ir Brazilijos festivalyje skambės šiuo metu Jungtinėje Karalystėje gyvenančio ir kuriančio kompozitoriaus Lino Balto kūrinio „AIR“ dviem styginių orkestrams pasaulinė premjera.

 

„AIR“ – tai unikalus binarinės komponavimo technikos kūrinys, kuris yra ir eksperimentinis, ir glaudžiai susijęs su lietuviškos muzikinės kultūros ištakomis – sutartinėmis. Lino Balto kūrinio „AIR“ premjera vyks vasario 8 d., 19:30 val., Plimuto universiteto Levinsky Building koncertų salėje, jį atliks „Ten Tors“ orkestras, diriguojamas festivalio meno vadovo Simono Ible’o.


„Peninsula Arts 2014“ festivalyje dalyvaus ir pianistė Lauryna Šablevičiūtė. Tame pačiame koncerte vasario 8 d. kartu su „ Ten Tors“ orkestru ji atliks Eduardo R. Mirandos kūrinius „Sounds from Underground“ ir „Anathema“. Vasario 9 d., 14.30 val., Sherwell Centre Lauryna kartu su Bergeseno styginių kvartetu atliks Stepheno Davismoono fortepijoninį kvintetą „Glory Streams“. Šiuo metu Lauryna Šablevičiūtė gyvena Mančesteryje, šalia įtemptos koncertinės veiklos ji taip pat dėsto ir akomponuoja Karališkojoje Škotijos konservatorijoje ir Salfordo universitete. Ji yra ir viena iš pagrindinių šiuolaikinės muzikos ansamblio „Re:Search“ įkūrėjų.
 
Festivalio tema „Mąstanti muzika“ susieta su čia pristatomais Brazilijos mokslininko ir kompozitoriaus Eduardo R. Mirandos projektu „Brain-Computer Music Interfacing for Monitoring and Inducing Affective States“, jo knyga „Thinking Music“ ir jo kūrinio „Activating Memory“ premjera, kurią atliks Bergeseno styginių kvartetas: koncerto metu keturių žmonių smegenų signalai realiu laiku generuos muzikinę partitūrą, iš kurios gros kvartetas.


Jau 10-tąjį kartą vyksiantis festivalis yra viena iš svarbiausių Didžiojoje Britanijoje esančių šiuolaikinės muzikos scenų, kurioje vyksta moksliniai tyrimai ir eksperimentai šiuolaikinės muzikos srityje. Festivalio programoje – elektroninės, kompiuterinės, elektroakustinės ir grynosios akustinės muzikos koncertai, muzikinės instaliacijos.

 

Festivalio organizatoriai – Plimuto universitetas ir jo Tarpdisciplininis kompiuterinės muzikos tyrimų centras.

 

Pagal LR kultūros atašė JK informaciją

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).