Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Vilniuje ir Kaune - choro muzikos koncertas „Taip, Donelaiti!“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2014-03-07

Vilniuje ir Kaune - choro muzikos koncertas „Taip, Donelaiti!“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kovo 9 d.,  sekmadienį, 17 val., Valdovų rūmuose ir kovo 10 d., pirmadienį, 17 val., Kauno valstybinėje filharmonijoje įvyks teatralizuotas koncertas, skirtas Kristijono Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms.

 

Koncerto, pavadinto „Taip, Donelaiti! Keturi pamokslai“ programa – tai Donelaičio tekstų kompozicija, sugulusi į pamokslų formą, lydima lietuvių chorinės muzikos intarpų bei lietuviškų liuteronų giesmių.

 

„Tokia poezijos ir muzikos sinteze siekiame prikelti literatūros klasiko Kristijono Donelaičio atminimą ir muzikine kalba „perskaityti“ į Europos literatūros šedevrų biblioteką įtrauktą jo poemą „Metai“, tapusią mūsų grožinės literatūros pradžia. Tai nebus pompastiškas šio dainiaus gimimo metinių jubiliejaus minėjimas, veikiau, kaip teigė šviesios atminties poetas Marcelijus Martinaitis, mėginsime Donelaitį dar kartą skaityti ir skaitydami „tatai permanyti“, – teigia koncerto programos sudarytojas kompozitorius Vidmantas Bartulis.


Koncertinės programos metu pamokslininko ir pasakotojo vaidmenį atliks aktorius Dainius Svobonas, organiškai į siužetą įkomponuotas Vlado Švedo, Giedriaus Kuprevičiaus, Algimanto Bražinsko dainas ir liuteronų giesmes atliks Kauno valstybinis choras, o programą vainikuos ketvirtasis pamokslas, idėjos autoriaus Vidmanto Bartulio žaismingai perteiktas „tautinio repo“ stiliumi (pirminė šio kūrinio versija buvo skirta balsui ir fonogramai).

 


PROGRAMA

Vladas Švedas poema mišriam chorui „Miško pasaka“(1974)

Giedrius Kuprevičius „Kristijono paliepimai lietuviams“ mišriam chorui, pagal Kristijono Donelaičio pasakėčios „Lapės ir gandro čėsnis“ moralą (premjera, 2014)

Algimantas Bražinskas Pirtis“ ir Karčema“ mišriam chorui iš 7 poemų ciklo, ž. Vytauto Bložės (1971)

Vidmantas Bartulis „Pamokslas lietuvninkams“ mišriam chorui ir liaudies instrumentams, ž. Daivos Čepauskaitės (2014)

Dvi liuteronų giesmės Kaip niekingas... ir „Į akis man miegas traukias



ATLIEKA

Kauno valstybinis choras

dirigentas ir meno vadovas – Petras Bingelis

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).