Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Po 50 metų pertraukos vėl skambės pirmieji Anatolijaus Šenderovo opusai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2014-03-18

Po 50 metų pertraukos vėl skambės pirmieji Anatolijaus Šenderovo opusai [Klasikinė / Šiuolaikinė]



Nuotr. Arūno Baltėno
Kovo 21 d., penktadienį, 18 val., Klaipėdos koncertų salėje bus atlikti du kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo kūriniai, pirmą ir vienintelį kartą nuskambėję prieš penkis dešimtmečius. Šiandieninio Poemos styginių orkestrui, op. 1 (1963) bei Koncerto violončelei ir styginių orkestrui, op. 2 (1964) atlikimo iniciatorius violončelininkas Davidas Geringas kūrinius pasiūlė Klaipėdos kamerinio orkestro vadovui Mindaugui Bačkui ir sulaukė entuziastingo jo palaikymo.

 

Abi kompozicijos, kurių partitūrų kopijas A. Šenderovas dovanojo ištikimam savo kūrybos atlikėjui ir bičiuliui D. Geringui dar prieš šio emigraciją 1975 metais, apie keturis dešimtmečius išgulėjo violončelininko archyve. Tik visai neseniai vėl patekusios atlikėjui  į rankas, jos pagaliau sulaukė dėmesio (anuomet Koncertą violončelei atliko Anatolijaus Šenderovo tėvas, violončelininkas Michailas Šenderovas,  o Poemą – ką tik susibūręs Lietuvos kamerinis orkestras, vadovaujamas Sauliaus Sondeckio). Tad antrąjį pačių ankstyviausių Anatolijaus Šenderovo kūrinių atlikimą praėjus 50 metų galima pavadinti savotiška premjera ir, kaip sako pats kompozitorius, netikėta ir gražia kitąmet vyksiančių jo 70-mečio jubiliejui skirtų koncertų preliudija.

 


PROGRAMA
Max Bruch – „Kol Nidrei“ violončelei ir orkestrui , op. 47

Gustav Mahler – „Adagietto“ iš Simfonijos Nr. 5

Anatolijus Šenderovas – Koncertas violončelei ir styginių orkestrui, op. 2

Anatolijus Šenderovas – Poema styginių orkestrui, op. 1

Ludwig Van Beethoven – Styginių kvartetas Nr. 11, op. 95, „Serioso“

 

ATLIEKA

David Geringas – violončelė (Lietuva–Vokietija)

Joana Daunytė – arfa

Klaipėdos kamerinis orkestras, meno vadovas – Mindaugas Bačkus

Dirigentas – David Geringas

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).