Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Festivalį „Talinn Music Week“ šturmuos lietuvos atlikėjai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2014-03-25

Festivalį „Talinn Music Week“ šturmuos lietuvos atlikėjai [Pop / Rock / Urban]


 

Kovo 27-29 dienomis vyksiančiame Baltijos ir Šiaurės šalių muzikos festivalyje-konferencijoje „Tallinn Music Week“ (TMW) Lietuva šiemet bus pastebima kaip niekada ryškiai. Net dvylika mūsų šalies atlikėjų pasirodys oficialioje renginio programoje, o ketvirtadienį vakare miesto centre esančiame bare „Must Puudel“ įvyks ir  priėmimas „Warm Up! with Lithuania“, skirtas muzikos specialistams ir TMW konferencijos delegatams. Čia  pasirodys ne tik TMW programoje dalyvaujantys „Without Letters“ bei Dee & Kamy, bet ir specialiai į priėmimą atvykstantis vis labiau pasaulyje garsėjantis akordeonistas Martynas Levickis.

 

Iš viso šių metų TMW programoje pasirodys 227 atlikėjai iš 20 šalių. Kruopščiai atrenkamoje „Tallinn Music Week“ programoje šiemet skambės daugiau lietuvių muzikos nei per visus ankstesnius metus kartu sudėjus. Organizatoriai pakvietė tuziną Lietuvos atlikėjų, tarp kurių 96wrld, Beissoul & Einius, reperiai Dee & Kamy, elektronikos duetas „Golden Parazyth“, antrą kartą į festivalį vyksiantys „Without Letters“, „Keymono“, Fingalick, Deep Shoq, King Sleep, Monsoon Season, Mario Moretti ir Münpauzn.

 

Penktadienį muzikos konferenciją tradiciškai savo kalba pradės Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas, aistringai pasisakantis už muzikos ir kultūros vaidmenį užtikrinant laisvę ir politikos progresą. Konferencijoje taip pat kalbės garsus rusų kultūros veikėjas Artemijus Troickis, pristatysiantys interviu su rusų grupe „Pussy Riot“. Vienu pagrindinių pranešėjų bus Robertas Levine’as, buvęs žurnalo „Billboard“ redaktorius ir knygos „Free Ride“, kurią „New York Times“ pavadino „pakeisiančia debatus apie kultūros ateitį“, autorius.

 

Temoje apie bendrą Baltijos šalių muzikos rinką kartu su kolegomis iš kaimyninių šalių kalbės ir Lietuvos atstovai – muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius ir muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. Visą konferencijos programą su temomis ir pranešėjais galima rasti oficialioje TMW interneto svetainėje adresu http://tmw.ee/seminar_2014.php.

 

Pagal M.P.3 agentūros inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).