Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > „Duettissimo“ skambesių tiltu sujungė Vieną ir Vilnių
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2014-04-11

„Duettissimo“ skambesių tiltu sujungė Vieną ir Vilnių [Klasikinė / Šiuolaikinė]



Nuotrauka: Dmitrij Matvejev

Šiandien, balandžio 11 d., 18 val. Lietuvos mokslų akademijos salėje įvyks Dalios Dėdinskaitės ir Glebo Pyšniako dueto koncertas, kuriame jaunieji Lietuvos atlikėjai pakartos vienoje prestižiškiausių pasaulio koncertų salių „Musikverein“ su didžiausiu pasisekimu atliktą programą.

 

Balandžio 9 d. garsiausioje Vienos koncertų erdvėje, „Musikverein“, „Gläserner Saal“ (Stiklo salėje) įvyko jaunųjų Lietuvos atlikėjų, Vienos muzikos ir vaizduojamųjų menų universiteto studentų Dalios Dėdinskaitės (smuikas) ir Glebo Pyšniako (violončelė) dueto koncertas „Duettissimo“. Šie atlikėjai buvo pakviesti solinei programai „Musikverein“ Stiklo salės 10-tmečio  renginių cikle, kuriame šiais metais savo muzikinį meną demonstruoja aukščiausio lygio tarptautinių konkursų nugalėtojai, taip pat jaunieji muzikos talentai. Pakvietimas dalyvauti šioje koncertinėje programoje - didžiulis šių jaunųjų stygininkų profesionalumo įvertinimas, taip pat jų atliekamų Lietuvos kompozitorių kūrinių pripažinimas ir sklaida Austrijoje.

 

Lietuvių kompozitorius, Nacionalinės premijos laureatas Vytautas Barkauskas taip pat neliko abejingas šiam ansambliui ir specialiai koncertui „Musikverein“ Vienoje sukūrė ir dedikavo jauniesiems muzikams kūrinį „Duettissimo“. Profesorius V. Barkauskas puikia vokiečių kalba pristatė savo kūrinį gausiai susirinkusiai publikai ir pabrėžė, jog Dalios Dėdinskaitės ir Glebo Pyšniako profesionalumas ir atlikimo išraiška jį įkvėpė parašyti šį kūrinį būtent taip. Publika buvo sužavėta jaunaisiais atlikėjais, jų repertuaru ir pabaigoje dėkojo audringais plojimais ir daugkartiniu kvietimu į sceną.

 

Koncertas sulaukė didelio Austrijos muzikos bičiulių ir kultūrinės žiniasklaidos dėmesio. Jau prieš kelis mėnesius jis buvo anonsuojamas spaudoje ir Vienos miesto reklaminiuose ekranuose.

 

Muzikinį projektą parėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvos Respublikos ambasada Austrijoje.

 

Lietuvos kultūros atašė Austrijoje inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).