Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Konkurso „Vox juventutis’ 14“ baigiamajame koncerte – 13 premjerų
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2014-04-30

Konkurso „Vox juventutis’ 14“ baigiamajame koncerte – 13 premjerų [Klasikinė / Šiuolaikinė]


2014 m. gegužės 6 d. 19 val. Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30) vyks Tarptautinio jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui konkurso „Vox juventutis’ 14“ baigiamasis koncertas. Jaunųjų kompozitorių kūrinius interpretuos Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“, diriguos choro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Vaclovas Augustinas. Chorui talkins Ugnius Dičiūnas (obojus), Verenijus Andrijauskas (gongai).

 

Aštuntą kartą organizuojamas konkursas ypatingas tuo, kad kūrinius pateikę jaunieji kompozitoriai patys aktyviai rengiasi koncertui: dalyvauja choro repeticijose, dainuoja savo ir kolegų kūrinius. Pasak konkurso sumanytojo ir puoselėtojo V. Augustino, „šis procesas leidžia artimai susipažinti su chorinio dainavimo specifika, praktiškai patirti žmogaus balso ir choro galimybes, pajusti kūrinio komunikacijos su atlikėju ir būsimu klausytoju bei taisyklingos notacijos svarbą“.

 

Konkurso baigiamajame koncerte skambės Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų Ievos Budriūnaitės, Mato Drukteinio, Karolinos Kapustaitės, Agnės Mažulienės, Mykolo Natalevičiaus, Ramintos Naujanytės, Lauryno Naujiko, Jutos Pranulytės, Monikos Sokaitės kūriniai. Pirmą kartą konkurse dalyvauja kaimyninių šalių aukštųjų mokyklų auklėtiniai – Varšuvos F. Chopino muzikos universiteto studentai Anna Maria Huszcza, Adam Mikulski, Latvijos Jazepo Vytuolio muzikos akademijos studentas Aleksejs Peguševs. Jau tapo tradicija „Vox juventutis“ baigiamajame koncerte atlikti ir Tarptautinio chorinių kūrinių konkurso „Musica sacra“ laureato kūrinį. Šiemet juo tapo lenkų kompozitorius Michal Ziolkowski.

 

Nepaisant to, jog konkurso kompozitoriai dalyvauja repeticijose, o jų pavardės skelbiamos viešai – nei choro „Jauna muzika“ artistams, nei vertinimo komisijos nariams, nei publikai nebus žinoma, kuris iš jų yra konkretaus kūrinio autorius. Ši intriga bus atskleista tik koncerto pabaigoje, paskelbus konkurso nugalėtojus.

 

Kūrinius vertins chorų dirigentai Danguolė Beinarytė, Povilas Gylys, Egidijus Kaveckas bei kompozitoriai Antanas Kučinskas ir Anatolijus Šenderovas. Nugalėtojai paaiškės ir bus apdovanoti pasibaigus koncertui. Be pirmos, antros ir trečios premijų bus teikiami specialūs prizai: choro „Jauna muzika“ prizas už daugiausiai choro simpatijų pelniusį kūrinį ir prizas už daugiausiai klausytojų simpatijų pelniusį kūrinį. Todėl kviečiame visus chorinės muzikos mėgėjus apsilankyti ir išreikšti savo nuomonę. Įėjimas į koncertą nemokamas!

 

Konkursą „Vox juventutis“ rengia Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ ir Lietuvos kompozitorių sąjunga. Remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

 

LKS inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).