Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Akordeonininko Raimondo Sviackevičiaus šiuolaikinės muzikos rečitalis
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2014-06-02

Akordeonininko Raimondo Sviackevičiaus šiuolaikinės muzikos rečitalis [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Birželio 5 dieną, 18 val. šiuolaikinės muzikos gerbėjus į savo rečitalį kviečia akordeono intelektualu tituluojamas Raimondas Sviackevičius. Vilniaus Rotušėje jis muzikuos drauge su violončelininkais Mindaugu Bačkumi, Povilu Jacunsku, Onute Švabauskaite ir Domu Jakštu. Tokios solidžios pajėgos, sutelktos vienoje scenoje, leidžia nuspėti intriguojančius ir negirdėtus muzikinius sprendimus, juo labiau kad Raimondas nuo pat savo muzikinės karjeros pradžios puoselėja naująją šiuolaikinę muziką ir nenuilstamai krauna lietuviško repertuaro akordeonui kraičio skrynią, kurioje nugula įdomiausios lietuvių autorių kompozicijos.

 

Koncerto pradžioje skambės duetu su Mindaugu Bačkumi atliekamas Broniaus Kutavičiaus opusas „Rhythmus-arhythmus“, kurio versija akordeonui ir violončelei, pasak autoriaus, yra net įtaigesnė ir įdomesnė už originalią. Ramūno Motiekaičio „Lento“ solo akordeonui, dedikuotas Raimondui Sviackevičiui, Lietuvoje nuskambės pirmą kartą, o jo pasaulinė premjera jau įvyko Velse,  „Vale of Glamorgan“ festivalyje. Kitus du kūrinius – Sofijos Gubaidulinos „In Croce“ ir Arvo Pärto „Fratres“ Raimondas atliks su Povilu Jacunsku, o koncertą užbaigs su keturiais violončelininkais atliekama Anatolijaus Šenderovo „Dovydo giesmės“ versija.

 

Vakaro vedėja – muzikologė Jūratė Katinaitė.

 

Bilietus platina: bilietai.lt


Organizatorių inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).