Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Projektas „MUTE“ sujungs muziką ir techniką
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2014-06-09

Projektas „MUTE“ sujungs muziką ir techniką [Klasikinė / Šiuolaikinė]


2014 m. birželio 11 d. 19 val. Energetikos ir technikos muziejaus Turbinų salėje (Rinktinės g. 2, Vilnius) įvyks koncertas „MUTE: muzika ir technika", kurį rengia Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus).

 

Šis netradicinis renginys - tarptautinės programos NEW: AUD (New Music: New Audiences) dalis. Taip pavadintą Europos muzikinį tinklą inicijavo Danijos kompozitorių sąjunga, kuri su daugeliu tarptautinių partnerių per dvejus metus siekia surengti daugiau kaip 50 įvairių muzikos renginių, apimančių plačią žanrų, muzikos kalbos ir stiliaus amplitudę, formos ir sudėčių sprendimus, tyrinėjimus. Pagrindinė projekto idėja, atsispindinti ir pavadinime - palaikyti ir plėsti šiuolaikinės muzikos klausytojų auditoriją, per kūrėjus ir atlikėjus suartinti muziką su naujos kartos klausytoju ar žiūrovu, padėti suvokti šiuolaikinio kūrėjo pasaulį ir jį deramai reflektuoti. Platų partnerių tinklą sudaro 16 Europos šalių kūrybinių sąjungų, muzikos informacijų centrų, autorių teisių, aukštųjų muzikos mokyklų organizacijų ir atlikėjų kolektyvų atstovai. Lietuva šiame tinkle dalyvauja su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru.

 



Donatas Katkus. Nuotrauka Pauliaus Lileikio

Vilniuje skambėsiančią programą „MUTE" (Muzika ir technika) sudarys lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai, inspiruoti akustinių instrumentų skambesio ir papildyti nedidelėmis technikos prietaisų intervencijomis. Šiai unikaliai programai, kuri skirta auginti šiuolaikinės muzikos auditoriją, įtraukti ją į naujos muzikos klausymąsi, pasirinkta netradicinė Energetikos ir technikos muziejaus aplinka su technine įranga. Visa tai sujungs jaunatviškas, eksperimentų nevengiantis Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus), Vilniaus Gedimino technikos universiteto mišrus choras „Gabija" (vadovė Rasa Viskantaitė) ir Liudas Mockūnas (bosinis klarnetas). Koncerte skambės belgų kompozitorių Gregory d’Hoop ir Jean-Marie Rens bei lietuvių kompozitorių Osvaldo Balakausko („Malda Maidanui“, premjera), Algirdo Martinaičio („Artizarra“) ir Gintaro Sodeikos („Tuba plumbum D’N’G“) kūriniai.

Vieną iš programos „New Music: New Audiences" pasirodymų Lietuvoje Šv. Kristoforo kamerinis orkestras praėjusią vasarą jau surengė Aukštadvaryje esančioje Velnio duobėje, taip parodydami, kad šiuolaikinis menas gali tapti patrauklesnis, pasirinkus netradicines, originalias jo pateikimo formas.

 

LKS inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).