Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Gedimino Gelgoto muzika prestižinėse Europos salėse
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2014-09-23

Gedimino Gelgoto muzika prestižinėse Europos salėse [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kristjano Järvi vadovaujamo Baltijos jaunimo filharmonijos orkestro „Baltic Voyage“ turo programoje skambės Gedimino Gelgoto simfoninė kompozicija „Never Ignore the Cosmic Ocean“. Koncertai vyks Sankt Peterburge (Valstybinėje akademinėje kapeloje, rugsėjo 23 d.), Bonoje (Beethovenfest, rugsėjo 26 d.), Milane (Teatro dal Verme, rugsėjo 28 d.) ir Veronoje (Teatro Filarmonico, rugsėjo 29 d.).

 

Pirmąją kūrinio versiją kameriniam ansambliui kompozitorius sukūrė 2011 m. „Opus XXI“ festivalio Avinjone užsakymu. Versiją simfoniniam orkestrui užsakė dirigentas Kristjan Järvi; nuo to laiko „Never Ignore the Cosmic Ocean“, įvairiomis versijomis, tapo daugiausiai atliekamu jo kūriniu užsienyje. Versija simfoniniam orkestrui jau skambėjo „Young Euro Classics“ festivalyje Berlyne (2012), Gothenburge (2012), Karaliaučiaus Katedroje (2013), Maskvos tarptautiniuose muzikos namuose (2013), Šlėzvigo-Holšteino festivalyje (2013), „Scuola Grande di San Rocco” salėje Venecijoje (2014), buvo transliuojama daugelio radijo stočių Vokietijoje. Už versijos smuikui ir fortepijonui atlikimą 20-tajame Johanneso Brahmso kamerinės muzikos konkurse Poertschache (Austrija, 2013) smuikininkė Augusta Jusionytė ir pianistė Eglė Andrejevaitė buvo apdovanotos prizais už geriausią šiuolaikinės kompozicijos atlikimą. 2014 m. šio kūrinio versija kameriniam orkestrui buvo atlikta Verbier festivalyje Šveicarijoje; Gediminas Gelgotas buvo pakviestas į šį festivalį kaip reziduojantis kompozitorius ir jame pelnė „Neva Foundation“ prizą.

 

Gedimino Gelgoto muzika artimiausiu metu taip pat skambės Niujorke, lapkričio 5 d. „Spectrum“ muzikos ir meno galerijoje (kūrinį „To the Skies“ atliks Amerikos smuikininkė Karen Bentley Pollick). O 2015 metų sausio 17 d. Leipcige, Gewandhaus salėje NiCo ansamblis ir Vidurio Vokietijos radijo (Mitteldeutscher Rundfunk) simfoninis orkestras, diriguojami Kristjano Järvi, atliks jo naujo simfoninio opuso premjerą.

 

LMILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).