Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuviškos dainos svarbiausiuose pasaulio muzikos portaluose
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-01-15

Lietuviškos dainos svarbiausiuose pasaulio muzikos portaluose [Pop / Rock / Urban]


Muzikos vadybos agentūra M.P.3 suteikė licencijas prekiauti savo išleistų atlikėjų muzikos kūriniais pasaulyje populiariems interneto portalams. M.P.3 agentūros išleistus kūrinius galima nusipirkti bet kurioje pasaulio šalyje, tereikia apsilankyti tokiuose portaluose kaip „iTunes Music Store“, „Napster“, „eMusic“, „Amazon“, „Musicnet“, „Virgin Mega“, „Sony Connect“ ir kituose.



...

M.P.3 tapo pirmąja Lietuvoje agentūra, licencijavusia mūsų šalies atlikėjų kūrinius populiariose užsienio svetainėse. Minėtuose tinklapiuose legaliai galima įsigyti ir parsisiųsti Jurgos „Aukso pieva“, „Lemon Joy“ „1210“, „LT United“ „We Are the Winners“ bei Andriaus Mamontovo „Saldi. Juoda. Naktis“ ir „Tyla“ dainas ir albumus.
„Tai, kad jau turime galimybę pristatyti lietuvių atlikėjų muziką tarptautiniuose tinkluose, įkvepia tolimesniems žingsniams“, sakė M.P.3 agentūros vadovas Vaidas Stackevičius. „Dabar bet kurioje pasaulio šalyje esantis žmogus gali susipažinti su lietuviška muzika jau nebe lietuviškame internete, o didelį svorį pasaulyje turinčiuose tarptautiniuose tinkluose“.


Praėjusių metų birželio mėnesį M.P.3 pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl savo išleistos muzikos platinimo interneto portaluose visame pasaulyje su JAV kompanija „Independent Online Distribution Alliance, Inc.“, kurios pagrindinė būstinė yra San Franciske. Padedant šiais kompanijai buvo pasiekti susitarimai su daugiau kaip 100 portalų. Kelis mėnesius užtrukus dokumentų tvarkymui ir kūrinių paskleidimui interneto portaluose, pirmieji lietuviškos muzikos pardavimai užsienyje prasidėjo rugpjūčio mėnesį.


Pasak Vaido Stackevičiaus, pardavimų srautai iš pradžių nėra dideli, tačiau jie yra augantys ir galima tikėtis, kad šis dainų populiarinimo būdas įsibėgės. „Didžiausio susidomėjimo iki šiol sulaukė plačiausiai iš lietuviškų dainų nuskambėjusi „LT United“ „We Are the Winners“, tačiau malonu pastebėti susidomėjimą ir kitais lietuvių atlikėjais. Neseniai gavome ataskaitas už spalio mėnesį, kuriose užfiksuoti pirmieji Jurgos, „Lemon Joy“, Andriaus Mamontovo kūrinių pardavimai“, sakė Vaidas Stackevičius.


M.P.3 vadovo nuomone, Lietuvoje po truputį daugėja grupių ir atlikėjų, subrendusių savo muziką eksportuoti už Lietuvos ribų. „Pradžia padaryta. Tikime, kad interneto platinimas užsienio portaluose yra tvirtas žingsnis populiarinant lietuvišką muziką užsienyje“, sakė Vaidas Stackevičius.


M.P.3 muzikos vadybos agentūra rūpinasi Jurgos, „Skamp“, „Lemon Joy“, „The Hobos“ karjeromis bei įgyvendina su užsienio atlikėjų koncertais susijusius projektus. Kompanijos sėkmės pagrindu tapo filosofija dirbti tik su mėgstama muzika ir originaliais projektais. „Visų pirma esame savo atstovaujamų grupių gerbėjai ir tik po to vadybininkai“, sakė Vaidas Stackevičius.


Nors specializacija muzikos leidybos srityje ir nėra M.P.3 veiklos prioritetas, didžiosios dalies savo kuruojamų atlikėjų muziką ši agentūra leidžia savarankiškai. Praėjusiais metais net devyni M.P.3 agentūros išleisti Jurgos, „Lemon Joy“ ir Andriaus Mamontovo kūriniai pateko į radijo stoties „M-1“ metinį populiariausių 2006 metų dainų Top 100.


Per praėjusius metus agentūra pardavė per 30 000 vienetų savo atstovaujamų atlikėjų įrašų. Penktus metus veikiančios M.P.3 agentūros populiariausias albumas yra 2005-taisiais metais išleistas Jurgos diskas „Aukso pieva“, kurio bendras tiražas per pusantrų metų jau perkopė 18 000 vienetų. Kompanija yra atvira novatoriškiems sprendimams. Prieš kelerius metus pradėjusi dirbti su Latvijos grupe „The Hobos“, M.P.3 tapo pirmąja mūsų šalies muzikos agentūra pradėjusi savo paslaugas teikti muzikantams už Lietuvos ribų.


Vaidas Stackevičius | M.P.3
Tel./faks.: + 370 5 2120810
El. paštas: vaidas@shownet.lt
www.shownet.lt

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).