Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Elektrofestivalis „Ahead“: sąveikos, instaliacijos, koncertų sesijos, dirbtuvės
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2014-10-07

Elektrofestivalis „Ahead“: sąveikos, instaliacijos, koncertų sesijos, dirbtuvės [Klasikinė / Šiuolaikinė]




Spalio 8-19 dienomis antrą kartą vyks elektroninės ir elektroakustinės muzikos festivalis „Ahead“. Šiemet jame nagrinėjama intermedialumo bei garso ir vaizdo sąveikų tema. Su ja susiję skirtingi renginiai: kūrybinės dirbtuvės ir koncertų sesijos. Didžioji dalis jų atspindi norą konceptualiai jungti ir kūrybiškai atverti garso ir vaizdo galimybes. Siekiant šio tikslo pasirinktos skirtingos prieitys – nuo instaliacijų iki audiovizualinių, elektroakustinių pasirodymų muzikos renginiams neįprastose Vilniaus erdvėse.



Festivalis veržliai siekia konsoliduoti menininkus dirbančius ir gyvenančius užsienyje, skatindamas juos grįžti ir integruotis į Lietuvos kultūrinį gyvenimą, todėl įvairialypiuose jo renginiuose dalyvaus bei patirtimi dalinsis skirtingi lietuvių menininkai, gyvenantys už šalies ribų. Tačiau festivalyje „Ahead“ bus pristatyti ne tik lietuvių autorių kūriniai, bet ir JAV, Ekvadoro, Italijos, Olandijos, Estijos, Lenkijos kūrėjų darbai.

Festivalio metu nemažas dėmesys bus skirtas edukacinei veiklai, todėl vienu svarbiausių festivalio įvykių taps spalio 10–12 dienomis, Panemunės pilyje (Jurbarko rajone) vyksiančios „Ahead“ kūrybinės dirbtuvės, skirtos garso ir vaizdo sintezei. Jose jaunieji menininkai, kompozitoriai ir grafinio dizaino kūrėjai turės galimybę gilinti žinias bei kurti kartu, o taip pat formuoti tandemus ir planuoti kolektyvines kolaboracijas. Kūrybinėms dirbtuvėms vadovaus kompozitorius Mykolas Natalevičius (Lietuva), medijų menininkai Aurimas Bavarskis (Lietuva, Olandija) ir Indrė Klimaitė (Lietuva, Vokietija). Šių dirbtuvių metu gimusių idėjų realizacijos bus pristatytos Vilniaus dailės akademijos ekspozicijų salėje „Titanikas“, jau po festivalio, spalio 26 dieną.

Pirmasis festivalio koncertas spalio 8 d. vyks netradicinėje erdvėje – VU observatorijoje (M. K. Čiurlionio g. 29). Čia menininkų grupė „Monochrome“ savo koncerte-instaliacijoje pasitelks analoginę garso sintezę, lydimą subtilaus skaitmeninio apdorojimo ir videomeną, diktuosiantį lėtą, meditatyvų muzikinės medžiagos kitimą. Spalio 14–16 d. „Ahead“ vyksmas persikels į Jono Meko vizualiųjų menų centrą (Gynėjų g. 14) ir įgaus elektroakustinės muzikos kryptį. Tuo tarpu Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Sluškų rūmuose (T. Kosciuškos g. 10) spalio 17 d. bus pristatyti elektronikos ir vaizdo projekcijų kūriniai, o antroje dalyje – darbai, kurių garso generavimo šaltiniu ar inspiracija tapo šokis. Spalio 19 d. „Ahead“ uždarymo renginyje LMTA Muzikos inovacijų studijų centre (Gedimino pr. 42; LMTA I rūmai, III aukštas) Theodoras L. Parkeris (JAV, Estija) pristatys erdvinio garso sistemai sukurtą instaliaciją.

Festivalį „Ahead“ organizuoja Lietuvos kompozitorių sąjunga, bendradarbiaudama su Vilniaus dailės akademija bei Lietuvos muzikos ir teatro akademija. Įėjimas į renginius nemokamas, kadangi festivalis aktyviai pasisako už nemokamų idėjų, nemokamų žinių, nemokamų pokalbių, nemokamų pažinčių ir susitikimų koncepciją.

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).