Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Ramintos Šerkšnytės „Aisbergas“ skambės Vokietijoje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2014-10-11

Ramintos Šerkšnytės „Aisbergas“ skambės Vokietijoje [Klasikinė / Šiuolaikinė]



Nuotrauka Narimanto Šerkšnio

Spalio 15 ir 16 dienomis Ludwigshafene, BASF-Feierabendhaus salėje, jos simfoninės muzikos sezono atidarymo koncertuose greta F. Mendelsohno ir A. Brucknerio kūrinių skambės lietuvių kompozitorės Ramintos Šerkšnytės „Aisbergas“ simfoniniam orkestrui.

 

Jį atliks Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz orkestras ir viena perspektyviausių lietuvių dirigenčių Mirga Gražinytė-Tyla. Kompozitorė su šia dirigente sėkmingai bendradarbiavo ir anksčiau – prieš pora metų M. Gražinytė kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru interpretavo kompozitorės „Mažojo princo pasaką“, o šių metų pavasarį, kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, ji atliko jos simfoninį opusą „Ugnys“.

 

Ramintos Šerkšnytės „Aisbergas“ – tai  kompozitorės magistro studijų baigiamasis darbas, iki šiol vienas populiariausių jos kūrinių, ne kartą atliktas Lietuvos ir pasaulio koncertų salėse. 2003 metais Švedijos koncertų organizacijos Rikskonserter sprendimu būtent šis opusas reprezentavo lietuvių simfoninę muziką Švedijoje, kur jis buvo atliktas Luleå, Umeå, Östersund, Örnsköldsvik miestų koncertų salėse bei garsiojoje Berwaldhallen salėje Stokholme. Tąkart kūrinį interpretavo Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Roberto Šerveniko.

 

„Aisbergas“ – tai pirmoji kompozitorės „Kalnų trilogijos“ simfoniniam orkestrui dalis. Pasak autorės, žodis „aisbergas“ visų pirma jai siejasi su mistika, ir ne su tiesiogine, bet su perkeltine šio žodžio prasme – tarsi viskas, kas svarbiausia, slypi labai giliai, ir tik kulminaciniais momentais vaizdas tarsi persiverčia ir išvystame tai, kas iki tol buvę „po vandeniu“.

 

MILC inf.
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).