Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > DIISSC Orchestra Berlyno „Transmediale“ festivalyje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2015-01-09

DIISSC Orchestra Berlyno „Transmediale“ festivalyje


Prieš metus pasirodęs viename žinomiausių Europoje elektroninės eksperimentinės muzikos festivalių „CTM“, lietuvių kolektyvas „DIISSC Orchestra“ grįžta į Vokietijos sostinę.

 



Jono Jurkūno nuotrauka

Šį kartą keturi lietuvių kompozitoriai (Antanas Jasenka, Vytautas V. Jurgutis, Jonas Jurkūnas ir Martynas Bialobžeskis) dalyvaus ne mažiau reikšmingo medijų meno ir skaitmeninės kultūros festivalio „Transmediale“ įžanginėje dalyje „Vorspiel“. Klube „PankeCulture“, beje, įkurtame lietuvių, „DIISSC Orchestra“ atliks specialiai šiam koncertui paruoštą programą. Be jų renginyje, kurio tema „Lietuvių menininkai reaguoja į internetą arba skaitmeninę erdvę“, pasirodys ir kiti lietuvių muzikantai bei menininkai: Jacques Gaspard Biberkopf, Dodo Mundo, Donatas Tubutis, Glitchr, Žygimantas Kudirka, Ulijona Odišarija, Art Belikov, Daiva Tubutytė, Eglė Suckmafinger, Vytautas Juozėnas, AWK.

 

„Šį kartą grosime kiek kitaip – įpareigoja tema ir aplinka, taip pat mūsų noras klausytojams ir sau patiems pateikti nedidelį siurprizą“, – taip artėjantį pasirodymą apibūdino Antanas Jasenka. „Tai nereiškia, jog keičiame savo stilių, tiesiog atsiras daugiau pulsacijos, ritminių motyvų, o eksperimentas, kaip buvo, taip ir liks pagrindiniu „DIISSC Orchestra“ elementu ir varikliu“, – pridūrė kitas kolektyvo narys Jonas Jurkūnas.

 

„DIISSC Orchestra“ susibūrė 2008 metais. Nuo pat susibūrimo pradžios jie buvo kviečiami dalyvauti svarbiausiuose Lietuvos šiuolaikinės muzikos festivaliuose, koncertavo Lenkijoje, Estijoje, Ukrainoje, Vokietijoje. Kolektyvo nariai atlieka ne vien savo kompozicijas, bet ir įvairių pasaulio kompozitorių muziką, savo pasirodymams kuria gyvas vaizdo projekcijas, muzikai atlikti pasitelkia diskų grotuvus, laikmačius, aparatūros trikdžius ir kitokias „žemąsias technologijas“. „DIISSC Orchestra“ pateikia šiuolaikinę muziką kaip intriguojantį muzikinį nuotykį, įdomų pasivaikščiojimą plačiu garsų pasauliu, kurio atomazga kaskart nenuspėjama. Netikėtais sceniniais sprendimais ir energingu muzikavimu „orkestras“ siekia sukurti kaitrią roko koncerto atmosferą skambant šiuolaikinei elektroninei muzikai.

 

DIISSC Orchestra koncertas Berlyne, PankeCulture klube – 2015 m. sausio 17 dieną. Koncerto pradžia – 21 val.

 

DIISSC Orchestra inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).